24 Eylül 2024 Salı

Qamişlo'da binler Rojava devriminin yıldönümünü kutladı

19 Temmuz Rojava devriminin yıldönümü dolayısıyla Qamışlo'da binlerce kişinin katılımıyla kutlama düzenlendi. Devrimin tüm baskı ve zorluklara rağmen sürdüğüne vurgu yapılan etkinlikte, işgal saldırılarına karşı mücadele çağrısı yapıldı.

19 Temmuz Rojava devriminin 9. yıldönümü dolayısıyla Qamışlo 12 Mart Şehitler Stadyumu'nda kutlama düzenlendi.

Devriminin 9. yıldönümü için Cizre bölgesindeki kent ve ilçelerden çok sayıda kişi Qamışlo'ya akın etti. Kutlamanın yapıldığı stadyum, sarı kırmızı yeşil flamalar ve özerk yönetim bayraklarıyla donatıldı. "Özerk Yönetim bizimdir" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" yazılı pankartlar asıldı.

 

Rojavalılar kutlamaya geleneksel kıyafetleriyle katıldı. Kutlama öncesinde stadyum içerisinde tören yürüyüşü gerçekleştirildi. En önde YPG, YPJ ve DSG bayrakları taşınan yürüyüşe Özerk Yönetim'e bağlı kurumlar, Gaziler Federasyonu, Demokratik Suriye Güçleri, İç Güvenlik Güçleri, HPC, Süryani Meclisi, Kültür Sanat Kurumu, Komünist Devrimci Hareket, Şehit Aileleri Kurumu ile daha pek çok kurum pankart ve bayraklarıyla yürüyüşe katıldı. TKŞ üyeleri "İşgale karşı devrimimizi savunacağız. Yaşasın Rojava devrimi" yazılı pankart açtı.

DEVRİM SALDIRI VE TEHDİTLER ALTINDA SÜRÜYOR
Devrim şehitleri anısına saygı duruşu yapılan törenin ilk konuşmasını PYD Eşbaşkanlık Konseyi Üyesi Aldar Xelil gerçekleştirdi. Tüm halkların devrimini kutlayan Xelil, "Şehitler sayesinde bir devrim süreci başladı ve halen devam ediyor, bitmiş değil. Saldırılar ve tehditler artarak sürüyor. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî işgal edildi. Bu kentlerimiz özgürleşene kadar mücadelemizi büyütelim. Demokratik ve ortak yaşam örneğini koruyalım" dedi.

 

Emperyalist güçler ve gerici bölge devletlerinin baskılarına dikkat çeken Xelil, Güney Kürdistan'a yönelik işgal saldırılarını da hatırlattı. Xelil, "Buradan çağrı yapıyoruz: kimse bu savaşın tarafı olmasın" dedi.

Şam hükümetinin siyasi çözüme yanaşmadığını dile getiren Xelil şöyle devam etti: "Elde edilen bu kazanımların korunması için Suriye rejimine bir şey demek istiyorum. Çözüm Suriye içinde mümkün. Şam çözüm istiyorsa, Özerk Yönetim ile masaya otursun. Özerk Yönetim diyaloga hazır. Bölgeye dönük saldırılar devam ederse bu halk, devrimci halk savaşı ile mücadelesini verir ve direnir. 12 bin şehidin fedakarlığıyla oluşan bu devrimin desteğe ihtiyacı var. 19 Temmuz Rojava Devriminizi bir kez daha kutluyorum."

Etkinliğin devamında Kürt, Arap ve Süryani müzik grupları sahne aldı, coşkulu halaylar çekildi.