23 Eylül 2024 Pazartesi

Qamişlo ve Dirbêsiyê'de devrim şehitleri anıldı

TKŞ ve JKŞ üyeleri Qamişlo'da ve Dirbêsiyê'de devrim ve sosyalizm şehitlerini andı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Devrimci Komünist Kadınlar (JKŞ) üyeleri Qamişlo'da bulunan Şehid Delil Saroxan şehitliğinde devrim ve sosyalizm şehitlerini andı. Şehit Aileleri Meclisi üyelerinin de katıldığı anma saygı duruşuyla başladı.

SYPG adına konuşma yapan Mizgin Erebo "Şehitlerimizi her andığımızda onlarla yaşadığımız anılar yeniden canlanıyor ve biz bundan güç alıyoruz" dedi. Şehitlerin devrim ve sosyalizm mücadelesi uğruna ölümsüzleştiğini belirten Erebo, "Onlara amaçlarını zafere taşıma sözü veriyoruz" dedi.

Che'nin sözünü hatırlatan Mizgin Erebo şöyle devam etti: "Büyük devrimci Önder Che Guevara'nın da dediği gibi 'Çiçekleri söküp atabilirsiniz ancak baharın gelişini engelleyemezsiniz.' Şehitlerimiz kavgamızın gülüdür, bizim gülümüzdür. Onları aramızdan koparıp alabilirsiniz ama baharın gelişini, devrimin ve sosyalizmin gelişini önleyemezsiniz."

Anma sloganlarla sona erdi. Ardından Rojava savunmasında ölümsüzleşenlerin mezarları ziyaret edildi.

DİRBÊSİYÊ
TKŞ ve JKŞ üyeleri katıldığı anma saygı duruşu ve sinevizyon gösterimiyle başladı.

TKŞ adına söz alan Xalid Porê, insanlığın önünde iki yol olduğunu belirterek, "Ya sosyalizm için örgütleneceğiz, mücadele edeceğiz, özgür, eşit, adaletli bir dünyada yaşayacağız; ya da tüm insanlıkla birlikte yok olacağız" ifadelerini kullandı.

Emperyalist küreselleşmenin insanlığa açlık, yoksulluk, savaş ve ölümden başka bir şey getirmediğini söyleyen Porê, "MLKP, kapitalist sistemi yıkıp sosyalizmi kurmak için mücadele ediyor. MLKP aynı zamanda dört parçaya bölünmüş ve sömürgeleştirilmiş Kürdistan'ın özgürlüğü için, özgür, bağımsız ve sosyalist bir Kürdistan için mücadele ediyor" dedi.

MLKP'nin devrim programında bölgesel devrimler ve dünya devrimleri olduğunu hatırlatan Porê, "MLKP önderlerinden şehit Heval Baran Serhat, bu büyük amaçları ancak bedel kapılarından geçerek gerçekleştirebileceğimizi ifade etmişti. Rojava'da, Kürdistan'ın diğer parçalarında, Kuzey ve Doğu Suriye'de, Türkiye'de sayısız şehit, bedel kapılarından tereddütsüz geçmiş ve onur ve özgürlük için, halkları ve toprakları için şehit düşmüşlerdir" dedi.

MLKP'nin Rojava devriminde önder kadro ve savaşçılarını şehit verdiğini belirten Porê şöyle devam etti: "Tereddütsüz yeni bedeller vermeye hazır olarak özgürlük ve sosyalizm mücadelesini yükseltecektir. Aynı komünist dünya görüşüne sahip biz TKŞ'liler de şehitlerin bayraklarını en yüksekte tutarak, onların izinden mücadele ederek, onların amaçlarını gerçekleştireceğiz. Herkesi şehitlerimizin onurlu yolundan yürümeye çağırıyoruz"

Anmaya katılanlar da söz alarak ölümsüzlere dair anılarını paylaştı. Devrim şehitlerinin Rojava devriminin savunmasına büyük emekler verdiğini, her birinin kendi yaşamlarının değişiminde de büyük rol oynadığını, yoldaşlığa, insana çok değer verdiğini, çok güçlü iradeye sahip olduğunu; kendilerinin de onların takipçisi olacağını ifade ettiler.

Anma sloganlarla sona erdi.