25 Eylül 2024 Çarşamba

Qamişlo ve Amûdê'de yüzlerce kişi Türkiye'nin saldırılarını protesto etti

Qamişlo ve Amûdê'de yüzlerce kişi Türkiye'nin Heftanin başta olmak üzere Kürdistan'a yönelik saldırılarını Qamişlo ve Amûdê'de alanlara çıkarak protesto etti.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo ve Amûdê kentlerinde yüzlerce kişi Türkiye'nin Heftanin'e yönelik işgal saldırılarına karşı alanlara çıktı.

QAMIŞLO
Tirbespiyê'nin doğusunda bulunan Kongreya Star binası önünden yürüyüşe geçen halk, Türkiye'nin saldırılarını kınayarak, Heftanin direnişini selamladı.

Gençlik Birliği Merkezi önünde konuşan Kongreya Star Hilwe beldesi Eşbaşkanı Fehime Temo, uluslararası kamuoyunun sessizliğinin Türkiye'nin suçlarını meşrulaştırdığını kaydetti.

Kürdistani güçleri Türkiye'nin suçlarına karşı ortak tavır almaya çağıarn Fehime Temo, "Şengal'in bombalanması, Başûrê Kürdistan ve Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik saldırılar, işgalci Türk devletinin Kürt halkının haklı davasını yok etmeye çalıştığının en bariz örnekleridir" dedi. Fehime Temo, BM ve insan hakları örgütlerini Türkiye'nin saldırılarını engellemesi çağrıyı yaptı.

AMÛDÊ
Amûdê'de düzenlenen yürüyüşe, Kongreya Star üyeleri ve onlarca kişi katıldı. Önder Abdullah Öcalan ve özgürlük şehitlerinin fotoğrafları ile üzerinde, "İşgale hayır, yaşasın halkımızın direnişi", "Toprak ve özgürlüğünüz için geri adım atmayın", "Türkiye ve IŞİD işgaline hayır", "İşgalci Türk devletine hayır" yazılı pankartlar taşıyan kitle, "Yaşasın onur direnişi", "Jin, jiyan, azadî", "Bijî serok Apo" ve "Yaşasın Heftanin direnişi" sloganları attı.

Jina Azad Meydanı'nda başlayan yürüyüş Şehit Cihad Meydanı'nda mitinge dönüştü. BUrada konuşan Amûdê Kadın Adaleti Yönetimi Mira Zoro, Abdullah Öcalan'a dönük tecridi kınayarak, Heftanin direnişini selamladı.

Mira Zoro genç kadın ve erkekleri Heftanin direnişine destek vermeye çağırarak, "Düşmana sert cevap verebilmek için direnişimizi yükseltmeliyiz" dedi.