24 Eylül 2024 Salı

Qamişlo halkı işgale destek veren KDP'yi protesto etti

Qamişlo halkı yaptığı yürüyüşle KDP'yi protesto etti, İzmir'de katledilen Deniz Poyraz'ı andı.

Qamişlo halkı, Güney Kürdistan topraklarında işgal saldırısı sürdüren Türk devleti ile işbirliği yapan KDP'yi protesto etti. Eylemde İzmir'de faşist saldırı sonucu katledilen HDP'li Deniz Poyraz da anıldı.

Xelic Kavşağı'nda toplanan yüzlerce kişi, "Gerilla Kürdistan'ın geleceği ve onurudur" yazılı pankart açtı. Sömürgeci Türk devletinin işgal saldırısına karşı süren direnişi selamlayan Qamişlo halkı, Korniş Caddesi boyunca yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sonunda konuşma yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) yöneticisi Ayid İbrahim, Kürdistan topraklarına yönelik işgal saldırılarını kabul etmediklerini dile getirdi. İbrahim, "Bu halkın çocukları Garê'de zafere ulaştığı gibi bugün de Türk devletine karşı Kürdistan dağlarında tarih yazmaya devam ediyor" dedi.

Türk devletinin işgali genişletemeyince KDP'yi kullanmaya başladığını dile getiren İbrahim, "Maalesef KDP de bu süreçte Türk devletinin oyuncağı haline geldi. KDP güçleri, Türk devletini korumak için kalkan olmaya başladı" diye konuştu. KDP'nin işbirlikçi tutumunun 1990'lı yıllardan bu yana devam ettiğini hatırlatan İbrahim, "KDP, Türk devletinin çıkarlarını korumaktan artık vazgeçmelidir" çağrısında bulundu.