24 Eylül 2024 Salı

PYD alıkonulan temsilcileri için Hewlêr'i uyardı

PYD, Güney Kürdistan'da alıkonulan ve haber alınamayan Özerk Yönetim ve PYD temsilcilerinin başına bir şey gelmesi halinde bundan Hewlêr hükümetinin sorumlu tutulacağı uyarısında bulundu.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim ve PYD temsilcilerinin Güney Kurdistan Hükümeti tarafından kaçırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

PYD Eşbaşkanı Enwer Mislim tarafından yapılan açıklamaya PYD Sözcüsü Sema Begdaş ve PYD Ofisi Eşbaşkanı Rohat Xelîl katıldı.

Mislim, "Bizden, birlik ve beraberliğin sağlanması, ahlaki sorumlulukların yerine getirilmesi ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı durulmasının istenildiği  bir süreçte Hewlêr yönetimi 10 Haziran'da Güney Kurdistan'da misafirlerini karşılamaya giden PYD ve Özerk Yönetim temsilcileri Cîhad Hesen, Mistefa Osman Xelîl ve Mistefa Ezîz Mistê'yi Hewlêr Havalimanı'nda tutukladı. Arkadaşlarımızın tutuklandığı günden bu yana Güney Kurdistan Hükümeti'ne, arkadaşlarımızın akibetini ve tutuklanma sebeplerini açıklamaları için sesleniyoruz. Fakat tüm çağrılarımız cevapsız kaldı" dedi.

Mislim, "PYD olarak arkadaşlarımız başına bir şey gelmesinden ve güvenliklerinden Güney Kurdistan Hükümeti'ni sorumlu görüyoruz. Temsilcilerimizin akıbetinin netleştirilmesi talepleri devam edecek. Güney Kurdistan iktidarına temsilcilerimizin akıbetini açıklamaya ve serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Süreci titizlik ile takip ediyoruz. Aldığımız bilgiye göre temsilcilerimiz Kürt düşmanlığı yapan kesimlere teslim edilmiş. Temsilcilerimizin tutuklanmasını üstelik akıbetlerine dair bilgi verilmemesini doğrudan partimize ulusal birlik çabalarımıza yönelik saldırı olarak tanımlıyoruz. Hewlêr iktidarının, Türk devletinin davamıza yönelik işgal saldırısını ve amacını kolaylaştırıyor" diye konuştu.