24 Eylül 2024 Salı

PYD: 19 Temmuz devrimi Ortadoğu'yu özgürlüğe doğru götürecek

PYD, 19 Temmuz Devrimi'nin verdiği ürünlere dikkat çekerek, "19 Temmuz devrimi, Ortadoğu'yu demokrasi ve özgürlüğe doğru götürecek" dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), Rojava devriminin yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, devrimin artık ürün verdiğini, geliştiğini ve büyüdüğünü belirtti.

'ÖZGÜR YAŞAM BEDEL VEREREK ELDE EDİLİR'
Açıklamada, 19 Temmuz'un birdenbire ortaya çıkmadığını, baskıya, zulme ve soykırıma karşı yılların direniş iradesi ve tecrübesiyle özgür bir kişiliğin inşası sonucunda elde edildiği ve "Berxwdan Jiyane" şiarının esas alındığı belirtildi.

PYD açıklamasında, 19 Temmuz Devrimi'nin özgür ve onurlu bir yaşamı esas aldığı, kirli ve yok olmaya doğru ilerleyen yaşama karşı tarihi gerekliliklere dayanan cesur bir karar olduğu ve bu nedenle devrimin başlatılmasının özgürlük özlemi çeken insanlar için tarihi bir karar olduğu vurgusunu yaptı.

'KADINLAR DEVRİMİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTI'
İyi bir kararın bir tohumun mevsiminde atılması gibi olduğuna işaret eden açıklamada, "Devrimimiz bu şekilde gelişti, ürün verdi. Tüm halk Özerk Yönetim içerisinde kendi kültür ve özgünlükleriyle yer alıyor. Kadınlar da kadın özgürlük mücadelesinde öncü rol oynadı. Devrim böylece tüm Suriye halkı için örnek oldu" dedi.

'İŞGAL EDİLEN BÖLGELERİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRMEK HERKESİN KUTSAL GÖREVİDİR'
19 Temmuz Devrimi'nin düşman devletlerin çıkarlarına hizmet etmediğini ve bu sebepten dolayı Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin hedef aldıklarının altını çizen PYD, "Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê hedef alındı. Bugün farklı yöntemlerle 19 Temmuz Devrimi'nin kıvılcımını söndürmek istiyor. İşgal edilen alanların özgürleştirilmesi herkesin kutsal görevidir" ifadelerine yer verdi.

'ŞEHİTLERİN YOLUNDAN İLERLEYECEĞİZ'
PYD, 19 Temmuz Devrimi'nin 9'uncu yıl dönümünü kutlayarak, tüm özgürlük şehitlerini andı ve onurlu bir yaşam gerçekleşene kadar şehitlerin yolundan gideceği sözünü tekrarladı.

PYD açıklamasının sonunda, bütün halkı yürütülen özel savaş politikalarına karşı duyarlı olmaya çağırdı.