30 Eylül 2024 Pazartesi

Polisin talimatıyla savcı 33'leri 'terörist' ilan etti

Düş yolcularının anlatıldığı "Suruç'ta Kalanların Dilinden Kobanê'ye Gitmek" kitabı, katledilenlerin örgüt üyesi olduğu ve kitapta örgüt propagandası yapıldığı iddiasıyla yasaklandı. 19 Temmuz günü İstanbul Güvenlik Şube'nin talimatıyla savcılık tarafında aynı gün verilen yasak kararına tepki gösteren Ceylan Yayınları, "33 düş yolcusunu unutturmaya yetecek bir karar yok ve olamaz" dedi. 

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcusunu, mücadelesini ve onların Kobanê'ye neden gitmek istediğini anlatan "Suruç'ta Kalanların Dilinden Kobanê'ye Gitmek" kitabı, katledilen 33'lerin örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yasaklandı. 

Suruç katliamının 7. yıldönümünden bir gün önce İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü'nün talimatıyla savcılık kitabı yasakladı. Yasağa gerekçe olarak ise katledilenlerin örgüt üyesi olduğunu bu yolla da örgüt propagandası yapıldığı öne sürüldü. 

Ceylan Yayınları'ndan çıkan gazeteci Arzu Demir'in hazırladığı kitabın yanı sıra derleyeni Işık Boran olan "Kadın Devrimi" kitabı da yasaklandı. 

Yasak kararını duyuran Ceylan Yayınları, "İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğünün ,Suruç katliamının yıldönümünden bir gün önce 19 Temmuz'da toplatma kararı talebi savılık anında kabul ederek kitaplarımız hakkında toplatma kararı verdi.

Güvenlik güçleri, savcılık nasıl hazırlıklıysa odağına Suruç'un yıldönümünü yerleştiriyorsa bu elbette ki her yıl olduğu gibi 20 Temmuz 2022'de de Suruç'u anma programlarına olanca şiddetiyle direnen gençlerin filize durmasındandır. Bu direnişin devam edeceğine inancımız tam, gücümüzü yayıncılık adına ilkelerimiz ve cesaretimizi besleyen bu inançtır. Tüm gücümüzle bu soluğu taze tutacağız. Onları anmaya devam edeceğiz. 

Gazeteci Arzu Demir'in büyük bir emek ve titizlikle yayına hazırladığı kitapta, anılarını, hayallerini en yakınlarının anlatımlarından okuma şansı bulduğumuz 33 düş yolcusunu unutturmaya yetecek bir karar yok ve olamaz. 

Bir diğer derleme yayınımız olan Kadın Devrimi kitabımızda anlatılan özgür kadınların düşleri, bahara kenetlenen ellerimizle buluşmaya ne koşulda olursa olsun devam edecek."