30 Eylül 2024 Pazartesi

Polis ve faşistlerin saldırısına rağmen Ankara Onur Yürüyüşü sürüyor

İkincisi düzenlenen Ankara Onur Yürüyüşü, polisin yoğun saldırısına karşı devam ederken, günün erken saatlerinde LGBTİ+'lara dönük linç çağrısında bulunan politik islamcı faşist çeteler Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde yürüyüşü sürdüren LGBTİ+'lara saldırdı. Polisin ve faşistlerin saldırısına rağmen LGBTİ+'lar Onur Yürüyüşü'nü sürdüyor.

Bu sene ikinci kez düzenlenecek Ankara Onur Yürüyüşü öncesi, yürüyüşün toplanma noktası olan Kuğulu Park polis ablukasına alındı. Polis, yürüyüşün başlamasından saatler önce LGBTİ+ olduğunu tahmin ettiği kişileri parktan uzaklaştırmaya çalıştı. Duruma tepki gösteren 1 kişi günün erken saatlerinde ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Anadolu Gençlik Derneği ve Genç Hareket gibi politik islamcı faşist çeteler ise yürüyüşten önce Ulus'ta bir cami önünde buluşarak LGBTİ+'ları hedef gösterdi ve linç çağrısında bulundu. Polis, iletişim halinde olduğu islamcı faşist çeteleri saatler öncesinden arayarak Onur Yürüyüşü'nü yaptırmayacağı konusunda güvence verdi.

Yürüyüş saati geldiğinde ise LGBTİ+'lar, polis ve politik islamcı çetelerin tehditlerine karşı parkın etrafındaki pek çok sokaktan yürüyüşe başladı. "Dünya yerinden oynar, ibneler özgür olsa", "Nefrete inat yaşasın hayat" sloganları ve gökkuşağı bayraklarıyla yürüyen LGBTİ+'lar, pek çok noktada polis saldırısına uğradı. Yoğun biber gazıyla yürüyüşe saldıran polis, onlarca kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Alanda bulunan gazetecilerin görüntü alması ise engellenmeye çalışıldı.

LGBTİ+'ları linç etme amacıyla parkın etrafında toplanarak yürüyüşü hedef gösteren ve tekbirlerle parkın etrafında dolanan politik islamcı faşist gruplara ise hiçbir polis müdahalesi yaşanmadı. Polisten cesaret alan ve tevhid bayrakları taşıyan islamcı çeteler, Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde polis saldırısına direnerek yürüyüşü devam ettiren LGBTİ+'lara saldırdı. Yürüyüş ve saldırı devam ediyor.