21 Eylül 2024 Cumartesi

Polis saldırısı KESK'li kadınları engelleyemedi

Danıştay'ın İstanbul Sözleşmesi kararına ilişkin Sakarya Caddesi'nde açıklama yapmak isteyen KESK Ankara Şubeleri Kadın Platformu'na polis saldırdı. Saldırıya rağmen açıklama yapan KESK'li kadınlar, "Sözleşmeden vazgeçmiyoruz" dedi. 

İstanbul Sözleşmesi'nin feshi kararının iptal edilmesi istemiyle açılan davaların Danıştay tarafından reddedilmesi kararını tanımayan KESK'li kadınlar Ankara Sakarya Caddesi'nde açıklama yaptı. KESK Ankara Şubeleri Kadın Platformu, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz, bizim için bitmedi" yazılı pankartı açtı.

Eyleme saldıran polis, cinsiyetçi küfürlerde bulundu, kadınları darp etti, KESK önlüklerini parçaladı.

Basın emekçilerinin de görüntü almasını engellemeye çalışan polis, işkenceyi kayıt altına alan halkın telefonlarına el kodu, görüntüleri zorla sildi.

KESK Ankara Şubeleri Kadın Platformu, polis saldırısına rağmen geri adım atmadı. Açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, kendilerine saldıran ve hakaret eden polisin, İstanbul Sözleşmesi'ni fesih edenlerden güç aldığını söyledi. Yeşil, "Kadın düşmanı politikalardan güç alan ve cesaret bulan erkek yargı ve erkekler, kadınlara daha fazla saldırıyor" dedi.

"Gün gelir, devran döner; hukuk ve adalet bu ülkede hepimizin en temel ihtiyaç duyacağı şeyler olur" vurgusuyla, adalet mücadelelerinin herkesi kapsadığını hatırlatan Yeşil, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmiyoruz demeye devam edeceğiz" dedi.

"Erkek adalet değil, gerçek adalet","Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "Gün gelecek, devran dönecek; AKP halka hesap verecek" sloganları atılan eylem, alkışlarla ve zılgıtlarla son buldu.