23 Eylül 2024 Pazartesi

Polis milletvekili Aydeniz'in telefonuna el koydu

Açlık grevi eyleminin sürdüğü HDP Diyarbakır İl binasına dün gece yapılan baskın sırasında tekmelendiğini belirten milletvekili Saliha Aydeniz, polis müdürünün telefonuna el koyduğunu söyledi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle aralarında milletvekillerinin de bulunduğu 10 kişinin açlık grevi eylemini sürdürdüğü Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl binasına dün akşam saatlerinde kapı kırılarak baskın yapıldı. İl binasının kapı ve canlarını kırarak içeri giren polis, milletvekillerini darp ederek, açlık grevinde olan 7 kişiyi gözaltına aldı.
 
MİLLETVEKİLİNİN TELEFONUNA EL KONULDU
 
Baskın öncesi il binası önünde nöbet eyleminde olan milletvekilleri ve partililer polislerce darp edildi. Darp edilen milletvekillerinden Saliha Aydeniz, polis şiddetini kaydettiği sırada, müdür olduğu belirtilen bir polis tarafından telefonuna el konuldu. Arbede sırasında polisin telefonu Aydeniz'in elinden alması başka bir milletvekilinin telefon kaydına yansıdı.
 
AYDENİZ: TELEFONUM GASP EDİLDİ
 
Mezopotamya Ajansı'na konuşan HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, partilerine yapılan baskın sırasında darp edildiklerini ve arbede de yaşananları görüntülediği sırada telefonuna el konulduğunu kaydetti. Aydeniz, telefonuna el koyan polisin, "Kır saçlı, gözlüklü ve polislere talimat veren, bizi teklemeyen, talimat veren polis, telefonumu elimden gasp etti" diye tarif etti.
 
POLİS: YERDE ARAYIN
 
Telefonunu istemesi üzerine polis müdürünün kendisine "Yerde arayın" diye cevap vererek, olay yerinden uzaklaştığını vurgulayan Aydeniz, telefonun Meclis'te kayıtlı olduğunu belirtti.