23 Eylül 2024 Pazartesi

Polis 'Mahalle' dizisini hedef gösterdi

AA tarafından hedef gösterilen "Mahalle" dizisi senaristi Lezgin Tekay, dizinin birilerini rahatsız ettiği için hedef gösterildiğini söyledi.
Anadolu Ajansı (AA), polis servisi yaptığı haberlerle şimdi de muhalif dizileri hedef almaya başladı. Mahalle dizisinin senaristi Lezgin Tekay ajansımıza konuşarak yaşananları anlattı.
 
Dün gece Ankara'da polisin uyuşturucu ticareti yapan sokak satıcıları ve torbacılara yönelik operasyon yaptığını duyuran AA, bahsi geçen çetenin dizi çektiğini duyurdu. 
 
AA'nın duyurduğu dizi, servis edilen haberin aksine mahallede çeteleşme ve yozlaşmaya karşı çekilen bir internet dizisi.
 
"Polisin yaptığı soruşturmada örgütün faaliyetlerine ilişkin sıra dışı bilgilere de ulaşıldı. Örgüt üyelerinin suç faaliyetlerini ve mafya türü yapılanmaları özendiren ‘Mahalle' adı altında bir internet dizisinin çekimlerine başladığı ve fragmanını da sosyal medyada yayınladıkları öğrenildi" diyen AA, dizi ile ilgili yasal işlem yapılacağını da duyurdu. 
 
"Mahalle" dizisin Senaristi Lezgin Tekay ETHA'ya konuştu.
 
Tekay, sabah uyandığında dizinin AA tarafından hedef alındığını gördüğünü belirterek, "Yapımdan ve oyuncu arkadaştan haber geldi. Yapım bizden, tüm videoları sosyal medyadan kaldırmamızı istedi" dedi.
 
HABERİ POLİS SERVİS ETMİŞ
 
Şimdiye kadar 3 kez mahallede fragman için set kurduklarını ifade eden Tekay, "Bu hafta içi set yapılacaktı mahallede. Şimdiye kadar fragman ve teaser için 3 set kurduk ve bunlar da zaten polisin bilgisi dahilinde yapıldı. Gizli kapaklı yapılmadı" diye konuştu.
 
Dizi ekibinden kimsenin gözaltına alınmadığını ifade eden Tekay, "Hiç bir gözaltı yok, herhangi bir ifadeye çağırma da yok" diyerek polisi kendilerinin aradığını ve durum ile iligli bilgi almaya çalıştıklarını belirtti.
 
Haberin kaynağını öğrenmek için Anadolu Ajansı'nı aradıklarını belirten Tekay, "Anadolu Ajansının iletişim müdürüyle konuştuk, Orhan isimli iletişim müdürü bize ‘Bu haber polis tarafından  servis edildi, polis eğer bir düzeltme yaparsa, biz tekzip yayınlarız' dediler" diye aktardı.
 
ÇARPIK KENTLEŞME VE ÇETELEŞMEYİ ANLATIYOR
 
Mart ayında dizinin internetten yayınlanmasını planladıklarını ve yaşananlardan sonra ne olacağını bilmediklerini aktaran Tekay, "Mahallede çekimlere izin verilecek mi bilmiyoruz" dedi.
 
Dizinin konusu hakkında bilgi veren Tekay, "Tür olarak suç - politik olarak değerlendirdik. Kısaca bahsedecek olursam mahallede yetişen 4 arkadaşın yaşadığı çelişkileri anlatıyoruz. Bu arkadaşlar mahalleden hiç çıkmamışlar, mahalle ortamında büyümüşler. Mahalleden çıktıklarında, üniversiteye gidip Ankara'yla karşılaştıklarında sosyolojik bir çatışmanın içinde kalıyorlar" diye kaydetti.
 
Dizide aynı zamanda gazeteciliği de anlattıklarını ifade eden Tekay, "2 arkadaş gazetecilik faaliyeti yürütüyor ve mahallede ki yozlaşmayı gazetede teşhir ederek bitirmeye çalışıyorlar. Dizi deki bir diğer grup ise ‘Suç ancak suçla çözülür' diyor. Bu arkadaşların kendi içinde yaşadıkları çelişkileri ele aldıkk. Bunun altını da sosyolojik bir çatışmayla doldurduk. Çarpık kentleşmenin verdiği bir sosyolojik çatışma var çünkü. Ankara Kale Mahallesi'de, tarihi bir mahalle ancak çarpık kentleşmenin en net örneklerinden biri" dedi.
 
BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ
 
Kurtlar Vadisi, Söz gibi şiddeti körükleyen dizilerin aksine toplumsal bir gerçekliğe muhalif bir bakış açısı sunan "Mahalle" dizisinin birilerini rahatsız ettiği için hedef gösterilmiş olabileceği ile iligli ise Tekay, "Biz birilerini rahatsız ettiğini düşünüyorum. Dizinin neyi hedef aldığı ortadadır, dizinin ne üretmek istediği, ne vermek istediği ortadadır. Gayet de hedef alınmıştır. Çünkü Anadolu Ajansı haberi ortaya atıyor, Yeni Şafak manşetten sürüyor haberi" diye konuştu.