21 Eylül 2024 Cumartesi

Polis kadın katliamına göz yumdu

Ölüm tehditleri alan ve evi basılan Hamide Şeyh Müslim'in şikayeti, polis tarafından "bir şey olmaz" denilerek dikkate alınmadı. Polisin göz yumması sonucu fail Ümit Dur, Hamide ve annesini yaraladı, engelli kardeşini katletti.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Kobanê kentinden DAİŞ'in saldırıları nedeniyle 8 yıl önce Antep'e yerleşen Hamide Şeyh Müslim, Ümit Dur ile imam nikahıyla evlendi. Sistematik şiddete maruz kalan Hamide, ayrılarak ailesinin yanına yerleştikten sonra Ümit Dur, evini silahla bastı, öldürmekle tehdit etti. Şikayette bulunan Hamide'ye "bir şey olmaz" diyen polisler, katliamın önünü açtı.

Uzaklaştırma kararı alan Hamide'nin evini karar sona erdikten sonra 2 kişiyle basan Ümit Dur, Hamide'yi ağır yaraladı, kardeşini katlederek, annesi de yaraladı.

Katliamdan sonra 3 kişi gözaltına alınırken, Ümit Dur çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İki failin akıbetine ilişkin ise bilgi verilmedi.

'BİR GÜN GELİP BİZİ ÖLDÜRECEKLERİNİ BİLİYORDUK'
Katliamın planlı olduğunu anlatan Hamide'nin abisi Yusuf Şeyh Müslim, "Sadece adalet istiyoruz. Kardeşim ayrılmak istedi ve eve geldi. Ondan sonra bizi tehdit ettiler. Şikayet ettik. Birçok kez evin önüne gelip silahla tehdit ettiler. Polisler 'merak etmeyin bu böyle konuşuyor ama bir şey yapmaz' dedi. Bir gün gelip bizi öldüreceklerini biliyorduk ve öldürdüler. Uzaklaştırma kararı aldırdık. Yaşamını yitiren kardeşim Cemil ayağından engelliydi. Türkiye'de kanun, devlet varsa hak ettikleri cezayı almalılar" dedi.

Katliamda ağır yaralanan Hamide'nin yoğun bakımda tedavisi sürerken, annesi taburcu edildi. Katliamdan sonra Hamide'nin abisi avukatları olmadığını belirterek destek çağrısında bulundu.