30 Eylül 2024 Pazartesi

Polis istismarları inkar edip eylem yasakladı

TJA öncülüğünde İdil Sanat Sokağı'nda Şırnak, Batman ve İdil'de yaşanan tecavüz ve cinsel istismar olaylarına ilişkin yapılmak istenen açıklama, "Böyle bir şey yaşanmadı" denilerek polis tarafından engellendi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde KESK ve HDP yöneticileri ile çok sayıda kadının katılımıyla, Şırnak, Batman ve İdil'de yaşanan istismar olaylarına ilişkin Sanat Sokağı'nda yapılmak istenen açıklamaya polis izin vermedi. Açıklama öncesi sokağın etrafının onlarca çevik kuvvet polisleri, zırhlı araç ve TOMA'larla ablukaya alındı.

POLİS: İSTİSMAR OLMADI
Kadınlar, sanat sokağında yaşanan istismar olaylarıyla ilgili hazırladıkları basın metnini okumak istedi. Ancak, polislerden biri Şırnak'ta ve idil'de herhangi bir istismar olayının yaşanmadığını ileri sürdü. Polis, "Olmayan bir şeydir. Şırnak'ta çocuğun babası konuştu. Sadece küfür var. Şuan yaptığınız şey yasal değildir" dedi. Bunun üzerine kadınlar, kadına yönelik şiddeti ve çocuk istismarları basın açıklamasıyla kınayacaklarını belirterek, "Çocukların somut ifadeleri elimizde. Biz çocukların beyanlarını esasa alıyoruz" diye belirtti.

Açıklama yapılmasına izin verilmemesi üzerine kadınlar, alkış ve zılgıtlarla tepki göstererek, "Çocuk susar sen susma" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarını attı.