23 Eylül 2024 Pazartesi

Polis işkence yaptı, tecavüzle tehdit etti; doktor dalga geçti

Esenyurt'ta polislerin işkencesine uğrayan Gökçe Yaşar, tecavüzle tehdit edildi. Yaşar, darp raporu almaya gittiği hastanede hekimin de "az benzetmişsiniz" diyerek dalga geçtiğini belirtti.

Gökçe Yaşar, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde polis işkencesine uğradı, tecavüzle tehdit edildi; üstelik doktor da darp raporu vermedi. Maruz kaldığı işkencenin kamera kayıtlarını Twitter'da paylaşan Gökçe Yaşar'ın ifade tutanağına gazeteci Erk Acerer ulaştı. 

Yaşar ifadesinde site içerisinde evine giderken polis otosunun önünde durduğunu ve hakaret ettiğini söyledi. Polisin üslubunu düzeltmesini istediğini ancak yine hakaretle karşılık aldığını aktaran Yaşar, kendisinden kimlik istendiğini ve üzerinde olmadığını eve gidip alıp gelebileceğini söylediği zaman polislerin yine hakaretle saldırdığını ve darp etmeye başladığını belirtti. 

"Daha sonra yerde ters kelepçe yapıp, 'senin hakkından ben gelirim' diyerek küfürlerine devam etti" diyen Yaşar, ekip otosunda da tekme ve yumruklarla işkencenin sürdüğünü ve kendisinin tecavüzle tehdit edildiğini vurguladı. 

Yaşar, "Darp raporu almaya gittiğimiz Esenyurt Devlet Hastanesi'nde hekim, 'bu sefer az benzetmişsin' dedi" diye aktardı. Polisin üzerine yürüyerek peşini bırakmayacağı yönünde de tehdit ettiğini dil getiren Yaşar, polislerden şikayetçi oldu.