23 Eylül 2024 Pazartesi

Polis HDP milletvekiline gaz sıktı

Mardin'de sabah saatlerinde üyelerinin gözaltına alınmasını protesto etmek isteyen HDP'lilere polis saldırdı. Saldırıda HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar'a yakın mesafeden gaz sıktı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Örgütü, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'ın başlattığı DTK soruşturması kapsamında aralarında HDP PM üyesi Semire Kut, DBP İl Eşbaşkanı Leyla Bozkurt ile HDP Nusaybin İlçe Eşbaşkanı Samiye Demir'in de olduğu 19 kişinin gözaltına alınması protesto edilmek istedi.
 
Karayolları Parkı'nda açıklama yapmak isteyen HDP'lilerden önce park polisler tarafından abluka altına alındı. Kentin en işlek caddesi olan Vali Ozan Caddesi trafiğe kapatılırken, parkın etrafında TOMA ve zırhlı araçların yani sıra uzun namlulu silahlarla onlarca polis ve çevik kuvvet ekipleri yerleştirildi.
 
Aralarında HDP milletvekilleri Tuma Çelik, Pero Dündar ve Ebru Günay'ın da olduğu HDP'lilerin parka gelişi sırasında polisler il binası önündeki kitleye biber gazı ile saldırdı. Polislerden biri HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar'ın yüzüne yakın mesafeden gaz sıktı.
 
Kitle "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî berxwedana zindanan" sloganları ile saldırıya karşılık verdi.