24 Eylül 2024 Salı

Polis HDP İlçe Eşbaşkanına işkence yaptı, hastane rapor vermedi

İstanbul'da KDP protestosunda polis işkencesine maruz kalan HDP Çatalca İlçe Eşbaşkanı Nihat Bozkuş'a darp raporu verilmedi.

İstanbul'da 18 Eylül günü KDP'yi protesto için yapılan eyleme polis saldırısında çok sayıda kişi polis işkencesine maruz kaldı.

Bunlar arasındaki HDP Çatalca İlçe Eş Başkanı Nihat Bozkuş, 20 polis tarafından sürüklenerek ara sokaklara götürüldü. İşkence sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Bozkuş, hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu oldu.

Bozkuş, Okmeydanı Hastanesi ve Bağcılar Araştırma Hastanesi kendisine darp raporu verilmediğini söyledi. Bozkuş, işkenceci polislerden şikayetçi oldu.

Özellikle kafa bölgesine ağır darbeler alan Bozkuş, "Demokratik protesto hakkımızı kullanmak için bir araya geldik. Ancak henüz daha toplanırken polis saldırdı. Arkadaşlarımız gözaltına alındı ve bizler de sokak ortasında böyle işkencelere maruz kaldık. Ancak bu saldırılar bizi yıldıramayacak ve demokrasi mücadelemiz sürecek. İşkenceye sıfır tolerans diyen AKP'nin polisleri artık sokak ortasında işkence yapıyor. İşkence bir insanlık suçudur ve AKP suç işliyor. Hastaneden darp raporu istedim onu vermediler, 'Veremeyiz' dediler. İşkencenin delilini ortadan kaldırmak istiyorlar" dedi.