30 Eylül 2024 Pazartesi

Polis Gökhan Gür'ün cenazesini kaçırmaya çalıştı

Devrimci Yol'cu Gökhan Gür'ün cenaze törenine saldıran polis, cenazeyi kaçırmaya çalıştı. Devrimcilerin engeliyle karşılaşan polis, on kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Avukatlar, gözaltıların sağlık kontrolüne götürülmeden emniyete götürüldüğünü ve görüştürülmediklerini belirtti. 

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Devrimci Yol'cu Gökhan Gür'ün Ordu'daki cenaze törenine polis saldırdı. Cenazeyi kaçırmak isteyen polisi engelleyen Gür'ün yoldaşları işkenceyle gözaltına alındı. 

Ailesi ve yoldaşları Gür'ün cenazesini için Ordu Perşembe'de defnetmek için bir tören düzenledi. Polis tören esnasında Gür'ün tabutuna ve cenazeye katılanlara saldırdı. 

Törene katılan devrimcilere yakın mesafeden biber gazı sıkan polis bu sırada cenazeyi kaçırmaya çalıştı. Ancak devrimciler engel oldu. 

Polis saldırısında on kişi işkenceyle gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlarla avukatların görüştürülmesi de engellenirken, gözaltılar sağlık kontrolünden geçirilmeden emniyete götürüldü. 

Gazete Yolculuk'a bilgi veren avukatlar, "Şu anda içeride gözaltına alınan müvekkillerimize işkence etseler Emniyet'e girerken sağlıklı olduklarına dair resmi kayıt olmayacak" ifadelerini kullandı.

Polis işkencesiyle gözaltına alınanların Perşembe ilçesinden Ordu'ya gönderileceği, işlemlerinin orada yapılacağı bilgisi verildi. Suçlamanın ise "örgüt propagandası" olduğu öğrenildi.