30 Eylül 2024 Pazartesi

Polen ve Ezgi anıldı: Bu düş gerçek kılınacak

Polen Ünlü ve Ezgi Sadet'in mezarı başında yapılan konuşmalarda, Suruç katliamında gerçekleştirenlere 33 noktadan yanıt verildiği kaydedildi. Düş yolcularının düşünün ezilen halklarını düşü olduğu belirtilen konuşmalarda, bu düşün mutlaka gerçek kılınacağı kaydedildi. 

Devrime dokunmanın heyecanıyla birlikte yola çıkan ve yine birlikte ölümsüzleşen Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet, yan yana gömüldükleri Ihlamurkuyu mezarlığındaki mezarı başında anıldı. 

Ünlü ve Sadet ailesinin yanı sıra Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşaknı Okan Danacı, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Başkanı Deniz Aktaş, Halkevleri, Öğrenci Kolektifleri, Üniversite Feminist Kolektifi, Suruç Aileleri İnisiyatifi, HDP Ümraniye ilçe örgütü ve şehit ailelerinin de katılımıyla düzenlenen anma devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

SGDF: DÜŞ YOLCULARININ DÜŞÜ EZİLEN HALKLARI DÜŞÜDÜR
Söz alan SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, "11.50'de 33 noktada düş yolcularımızın bayrakları dalgalanıyor. 33 noktada yedi yıl önce haykırdığımız düşleri haykırıyor, direncimizle onların düşlerini haykırmaya devam ediyoruz. 7. kez yan yanayız. Suruç'ta gerçekleştirdikleri katliamla bizleri bitirdiğini iddia edenler bugün 33 kere tekrar tekrar görüyorlar. Katletmek istedikleri düş yolcuları burada, onların yoldaşları burada. Bir kez daha düş yolcularının başından haykırıyoruz; bizi katlederek, bizi tutuklayarak bitireceğini zannedenleri tekrar tekrar yanıltmaya devam edeceğiz. Onlar bizi sindirmeye çalıştıkça karşılarına Şennur anne olup dikileceğiz karşılarına Polence, Ezgice, Ceboca dikilecek meydan okuyacağız. Rojava devrimi olan Kobanê'yi inşaya giderken cebimizde büyük düşler vardı. Düşlerimizi Amara'ya gömeceklerini zannedenler yaşatıldığını görüyorlar. Vazgeçmediğimizin sözünü vermek istiyoruz diyoruz. Düş yolcularının düşü ezilen halkların düşüdür" ifadelerini kullandı. 

SADET: ÇOCUKLARIMIZI KATLETTİLER
33 düş yolcuları için yedi yıldır adalet mücadelesi yürütenlere teşekkür ederek sözlerine başlayan Ezgi Sadet'in babası Ali Sadet, "IŞİD barbarları ve saikleriyle yezid bir katliam gerçekleşti. Kerbela katliamının aynısıdır. Aynı zihniyettir. Biz bayramları sevinçle, paylaşımla, barışla anıyoruz. Ama IŞİD çeteleri kendilerini islamın devamcısı olarak görüp de orada bir katliam gerçekleştirdiler, çocuklarımızı katlettiler" dedi. 

'ADALET İSTEMEKTEN VAZGEÇMİYORUZ'
Üniversite Feminist Kolektifi adına yapılan konuşmada şu ifadeler kullanıldı: "Onlarla aynı yolu yürüyoruz, bu mücadeleden vazgeçmiyoruz. Erkek egemen devletin Suruç olduğu gibi tüm katliamların faili olduğunu biliyoruz. Suruç için adalet ve diğer tüm katliamlar için adalet demekten vazgeçmiyoruz"

ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ: MÜCADELEYİ BÜYÜTÜYORUZ
Öğrenci Kolektifleri adına yapılan konuşmada, 33'lerin doğru kararı vererek yola çıktığı kaydedildi ve "Yoldaşlarımızı anmaya bu mücadelesini büyütmeye devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HALKEVLERİ: MİRASLARININ SÜRDÜRÜCÜSÜYÜZ
Halkevleri adına yapılan konuşmada ise "33'lerin mirasını sürdürmeye devam edeceğiz" denildi.  

Konuşmaların ardından anma sloganlarla sona erdi.