30 Eylül 2024 Pazartesi

Polat ve Demirdöken'e ev hapsi

İşkenceyle gözaltına alınan SGDF MYK üyesi Polat ve DÖB'lü Demirdöken, tutuklamaya sevk edildi. İfadeleri alınan Polat ve Demirdöken'e bir ay ev hapsi adli kontrolü ve dört ay yurt dışı yasağı verildi. Adliye önünde alkışlarla karşılanan Polat ve Demirkön, "Suruç için adalet herkes için adalet" sloganı attı. 33'lerin hiçbir saldırı karşısında yılmadığının altını çizen Polat, "Bizler 33'lerin yoldaşıyız ve asla yılmayacağız, mücadelelerini sürdüreceğiz" dedi. 

Suruç katliamının 7. yılında düzenlenen anmaya yönelik polis saldırısında işkenceyle gözaltına alınan ve haklarında mevcutlu istenen 16 kişinin savcılık ifadesi tamamlandı. 

Saldırı da çok  sayıda kişi kişi işkenceye uğramış, ters kelepçe ile saatlerce gözaltında aracında bekletilerek sabaha karşı serbest bırakılmıştı. 16 kişi hakkında ise savcılık mevcutlu istemişti. Öğlen saatlerinde Anadolu Adliyesi'nde savcılık ifadesi alınan 14 kişi adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. 

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Berfin Polat ve Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) üyesi Rojhat Demirdöken tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İfadeleri alınan Polat ve Demirdöken'e bir ay ev hapsi adli kontrolü ve dört ay yurt dışı yasağı verildi. 

Polat ve Demirdöken yoldaşları tarafından adliye önünde alkışlarla karşılandı. 

POLAT: BİZLER 33'LERİN YOLDAŞLARIYIZ
Kısa bir açıklama yapan SGDF MYK Üyesi Berfin Polat, dün Kadıköy sokaklarında haykırdıklarını bugün de Kartal'dan bir kez daha 33'leri yaşatacaklarını haykıracaklarını söyledi. Polat, "7 yıl öne 33'ler katledildi ama biz onları sokak sokak, adliyelerde de yaşatıyoruz. Onların sloganlarını Amara'dan buraya getirdik. Onları yaşatıyoruz, yaşatmaya devam ediyoruz. Tutuklamalar, gözaltılar, işkenceler bizi yıldıramaz. Tıpkı zamanında 33'leri de yıldıramadığı gibi. Bizler 33'lerin yoldaşlarıyız ve asla yılmayacağız. Mücadelelerini sürdüreceğiz, 33'lerin düşlerine sahip çıktığınız için hepinizi teşekkürler" dedi.