25 Eylül 2024 Çarşamba

Polat: Kapatmakla da katletmekle de bitmeyiz

Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi'nin düzenlediği şölende konuşan en genç milletvekili adaylarından Berfin Polat, "Bizler genç başladık, genç başaracağız. Bu coşkuyu 14 Mayıs'a taşıyacağız. Partimizi her zamankinden daha güçlü Meclis'e taşıyacağız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Gençlik Meclisi, Okmeydanı'nda gençlik şöleni düzenledi. Sibel Yalçın Parkı'nda gerçekleştirilmesi planlanan şölenin kaymakamlık tarafından yasaklanması üzerine şölen Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe örgütü önüne taşındı.

"Genç başladık, genç başaracağız" ve "Faşizme dert olmaya geldik" pankartlarının asıldığı sokakta gerçekleşen şölene Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Berfin Polat, Cengiz Çiçek ve çok sayıda genç katıldı.

POLAT: BU AĞAÇ BİZİMLE YEŞERECEK
İlk sözü alan milletvekili adayı Berfin Polat, gençliğin tüm baskı ve yasaklara, engellemelere karşı hep sokakta olduğunu vurguladı. "Daha önce de partilerimizi kapattılar ancak biz bir daha yenisini açtık. Şimdi Yeşil Sol Parti'de yolumuza devam ediyoruz ve bu bayrağı her zaman ileri taşımaya devam edeceğiz" diyen Polat, Yeşil Sol Parti ağacının köklerini gençliğin oluşturduğunu söyledi. "Bu kökleri sulayan bizim direncimizdir, coşkumuzdur, dinamiğimizdir. Biliyoruz ki bu ağaç bizimle yeşerecek" diyen Polat, gençliğin faşizme, tecride karşı hep sokaklarda olduğunu söyledi. 

İktidarın gençliğe geleceksizlikten, umutsuzluktan başka bir şey vaat etmediğini vurgulayan Polat, "Bizler kendi umudumuzu, kendi geleceğimizi kendimiz inşa edeceğiz. Çünkü gençliğin kendi sözü, kendi geleceğidir. Bizler bu inşa sürecinin özneleri olarak sokakta da Meclis'te de bulunduğumuz her alanda da sözümüzü söylemeye devam edeceğiz" dedi.

'PARTİMİZİ GENÇLEŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Faşist rejimin gençliği saldırarak, şölenleri yasaklayarak, gözaltı ve tutuklamalarla seçim startı verdiğini söyleyen Polat, bu saldırılara karşı tüm coşku ve öfkeleriyle alanlarda olduklarını belirtti. Polat, "Bizler genç başladık, genç başaracağız. Bu coşkuyu 14 Mayıs'a taşıyacağız. Partimizi her zamankinden daha güçlü Meclis'e taşıyacağız. Bizler kapatmakla da bitmeyiz, katletmekle de bitmeyiz. Çünkü bizler Kemal Kurkut'un yoldaşlarıyız. Bu partinin köklerini güçlendirmeye, partimizi büyütmeye, gençleştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇİÇEK: BU MÜCADELE SOKAKTA KAZANILACAK
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Cengiz Çiçek, yasaklamaya tepki göstererek, "Bu gençlik mücadelesi var oldukça faşizm titreyecek, korkacak ve korkmaya da devam etsin. Şunu unutmasınlar, bu mücadele sokakta büyüdü, sokakta var oldu, sokakta var olacak ve sokakta kazanılacak. Bize sokağı yasaklayanlara inat her gün sokaklarda olma sözü veriyoruz" dedi.

Rejimin gençliği politikadan uzak tutmaya çalıştığına işaret eden Çiçek, mücadeleye genç yaşta başladığını anlattı. "Gençlikten istenen şu, sokakta hakkını arama ama sokak başlarında uyuşturucu kullanabilirsin! Bu kirli düzeni, bu özel savaşı rejimini bitireceğiz" diyen Çiçek, özgür yaşam ısrarlarından asla ve asla vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Kürt sorununun halkın direnişiyle çözüleceğini vurgulayan Çiçek, "Sadece oy kaygısıyla seçim sürecinde söylenecek bir şey değildir. Bir kez daha şunu söylüyoruz; Kürt sorununu Kürt halkının direnişi, Türkiye halklarının demokrasi mücadelesi çözecektir" ifadelerini kullandı.

Şölen, Koma Hevra'nın seslendirdiği şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla devam etti. Şölen boyunca, "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Baskılar bizi yıldıramaz", "Polis defol bu sokaklar bizim", "Bijî berxwedana ciwanan" ve "Gençlik burada dimdik ayakta" sloganları atıldı.