23 Eylül 2024 Pazartesi

Polat: 23 Kasım'da Eskişehir Adliyesine 25 Kasım'da sokağa

SGDF MYK üyesi Sude Çağlar'ın Eskişehir'de sokak sokak yürüttüğü mücadele nedeniyle hedef alındığını kaydeden Polat, Çağlar'ın kadınların, gençlerin, LGBTİ+'ların özgürlüğü, örgütlü mücadelesi için çalıştığını belirtti. "Sude şahsında kadınların, gençlerin mücadelesi yargılanmak isteniyor" diyen Polat, 7 aydır tecrit işkencesine maruz kalan Çağlar'la dayanışmak için 23 Kasım'da ilk duruşmasına ardından da 25 Kasım'da sokağa çağırdı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik 30 Nisan sabahı gerçekleşen gözaltı ve tutuklama saldırısında tutsak edilen Sude Çağlar, 23 Kasım'da ilk kez hakim karşısına çıkacak. Gözaltına alınan, serbest bırakılan ve savcının itirazı sonucunda yeniden gözaltına alınarak tutsak edilen Çağlar, 7 aydır Eskişehir L Tipi Hapishanesinde tecrit işkencesi görüyor.

Arkadaş görüşü engellenen, telefon hakkı gasp edilen; mektup, kitap ve yayınlara erişiminin önüne geçilen Çağlar'ın özgürlüğü için Özgür Genç Kadın (ÖGK) sokak sokak mücadele ediyor. 25 Kasım'a giderken Çağlar'ı alacaklarının altını çizen ÖGK, başta Eskişehir'deki kadınlar ve demokratik kamuoyu olmak üzere herkese davaya katılma, sahiplenme çağrısı yapıyor.

'23 KASIM'DA DURUŞMAYA, 25 KASIM'DA SOKAĞA'
ÖGK MYK üyesi Berfin Polat'a 23 Kasım'da görülecek duruşma öncesi konuştuk. ETHA'ya süreci değerlendiren Polat, 23 Kasım'da duruşmaya 25 Kasım'da ise sokağa çağırdı.

'BAŞKA BİR HAPİSHANEYE GEÇMESİ REDDEDİLİYOR'
Sude Çağlar'ın çok sayıda hakkının gasp edildiğinin altını çizen Polat, "Hapishanedeki tek siyasi tutsak bu nedenle de idarenin tutumu çok ağır" dedi. Polat, Polat, "Başka hapishaneye geçmesi reddediliyor" bilgisini verdi.

'SUDE'NİN YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMA DOSYAYI OLUŞTURUYOR'
Sude Çağlar'ın mücadele hayatına ilişkin bilgiler veren Polat, "Sude, Eskişehir'de Polen Gençlik Kültürevi'nin emekçisiydi. Suruç şehitlerimizden Polen'in adına kurulan bir gençlik evi. Burada kadınlarla, gençlerle, LGBTİ+'larla etkinlikler, atölyeler düzenleniyordu. Eskişehir'de 25 Kasımları, 8 Martları örgütlüyordu. Gençliğin yoksulluk ve geleceksizlik nedeniyle intihara sürüklendiği bir yerde Sude umudu örgütlüyordu, gençliğe yaşamı anlatıyor, mücadeleye çağırıyordu. Sude'nin hedef alındığı çalışmaların esasını bu oluşturuyor" dedi.

'SUDE ŞAHSINDA KADINLARIN, GENÇLERİN MÜCADELESİ YARGILANMAK İSTENİYOR'
Çağlar'ın her 25Kasım'da genç kadınlara şiddeti ve buna karşı mücadeleyi anlattığını, İran'da "Jin, jiyan, azadî" ayaklanmasına ilişkin paneller örgütlediğini, kadının özgürlüğünün mücadelede olduğunu anlattığını; liselilerin, gençliğin, LGBTİ+'ların mücadeleye katılması için çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Polat, "Sude şahsında aslında biz kadınların, LGBTİ+'ların mücadelesi, gençliğin mücadelesi yargılanmak isteniyor" vurgusu yaptı.

'SUDE'YLE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
Çağlar'ın ilk kez 23 Kasım'da hakim karşısına çıkacağını duyuran Polat, Çağlar'ın her 25 Kasım'da sokakta olduğuna dikkat çekti ve devam etti: "Bizler her 25 Kasım'ı kentlerde sokaklarda karşılıyoruz. Yurtlarda katledilen, intihara sürüklenen arkadaşlarımız için, şiddete, tacize, tecavüze maruz kalan kadınlar için sokaklarda olacağız. Sude'yi de 23 Kasım'da alarak 25 Kasım'da sokaklarda olmak istiyoruz. Herkesi Sude'yi almak için 23 Kasım'da Eskişehir Adliyesi'ne 25 Kasım'da sokaklara çağırıyoruz."