25 Eylül 2024 Çarşamba

PKK'nin kuruluşu Avrupa'da kutlandı

PKK'nin 41. kuruluş yılı Hollanda, İsviçre ve Almanya'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

PKK'nin 41. kuruluş yıldönümü Avrupa'da etkinliklerle selamlandı. 

DEN HAAG
Den Haag kendiden yapılan kutlamaya binlerce kişi katıldı. Etkinlikte konuşma yapan Süleyman Günyeli, PKK'nin küçük bir grup olarak başladığı Kürdistan özgürlük mücadelesine bugün milyonlarca insanın katıldığını, zafer yürüyüşünün engellemesinin mümkün olmadığını belirtti.

Güneyli, "Şehadetler ve bedeller karşılığında özgürlük mutlaka kazanılacak. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki esaret zincirinin kırılması da mücadelenin yükseltilmesi ile mümkündür" dedi.

Hozan Comerd, Pınar Aydınlar ve Xanemir'in sahne aldığı etkinlik halaylarla sona erdi.

MARSİLYA
Etkinliğin yapıldığı Place de Roses salonuna Öcalan ile PKK'nin önder kadrolarının posterleri asıldı.

Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte konuşma yapan Kemal Aktaş, PKK'nin kuruluş yıldönümünü kutladı ve siyasal gelişmeleri değerlendirdi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistlerinin de konuşma yaptığı ve bayraklarla salona geldiği gecede sinevizyon gösterimi de yapıldı.

Gecede Hozan Aydın, Xemgin Birhat, Yelda Abbasi, Hozan Simar'in ezgileri eşliğinde halaylar çekildi.

DRAGUIGNAN
Draguignan'da yapılan kutlamaya sosyalist örgütlerin temsilcilerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Özgürlük mücadelesinde şehit düşenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından Draguignan CDK-F Eşbaşkanları Erdal Mert ve Hidayet Özkan konuşma yaptı.

Fransa Komünist Partisi Alpes Maritimes bölgesi Genel Sekreteri Philippe Deligrini, "Haklı davalarında Kürtlerle birlikteyiz" dedi ve ekledi: "Fransız ve Avrupa vatandaşı olarak PKK'nin terör listesinden çıkarılmasını talep ediyoruz. Öcalan ve Demirtaş'ın serbest bırakılması gerekiyor."

Etkinlikte Beytocan, Kawa Urmiye, Rênas Demhat ve Kemalê Amed, ezgilerini seslendidirdi. 

LUZERN
İsviçre'nin Luzern Kantonunda da kutlama yapıldı. Binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, Öcalan ve PKK'nin önder kadrolarının posterleri taşındı.

"PKK halktır halk burada", "Yaşasın Rojava devrimi" sloganlarının atıldığı etkinlikte, Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırısı da protesto edildi.

Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Kongre Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, PKK'nin mücadele yılını kutladı.

MLKP, Partizan, HBDH'ın da aralarında olduğu örgütlerin temsilcilerinin katıldığı ve stand açtığı kutlamada Xelil Xemgin, Nuarin, Arya Şahin, Rodi ve Med Kültür Merkezi Çoçuk Korosu sahne aldı.