30 Eylül 2024 Pazartesi

Pervin Buldan'ın babası son yolculuğuna uğurlandı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın babası Halis Yüzer, kitlesel törenin ardından İstanbul'da defnedildi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın babası Halis Yüzer, Bahçelievler'de bulunan Yayla Miraç Cami'nde kitlesel tören gerçekleştirildi.

Cenaze törenine HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri ve yöneticileri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ayşe Erdem, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) üyeleri, HDP milletvekilleri, il ve ilçe yöneticileri ile CHP ve DEVA partililer katıldı. Törene, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çok sayıda siyasi parti ve belediye de çelenk gönderdi.

Camide dini vecibeleri yerine getirilen Yüzer, Bakırköy'de bulunan Osmaniye Mezarlığı'nda dualar eşliğinde defnedildi. Defin işleminin ardından Pervin Buldan taziyeleri kabul etti. Taziyeler, Bahçelievler'de bulunan Mardin Kızıltepe Yeşil Xurs Derneği'nde kabul edilmeye devam edilecek.