30 Eylül 2024 Pazartesi

Perinçek yazar Aziz Tunç hakkında suç duyurusunda bulundu

"'Aydınlık' paçavrası, Alevi katliamlarına ortam hazırlamaktadır" başlıklı yazıda kendisine hakaret edildiğini ileri süren Perinçek, Aziz Tunç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yazar Aziz Tunç'un "'Aydınlık' paçavrası, Alevi katliamlarına ortam hazırlamaktadır" başlıklı yazısında kendisine hakarat edildiğini ileri süren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tunç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Perinçek'in suç duyurusu sonrası İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında iddianame hazırlanan yazar Tunç'un yurtdışında olmasından dolayı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. 

Tunç, Aydınlık'ta yer alan bir haberde "ABD, Türkiye'de Aleviler üzerinden bir iç karışıklık yaratmayı planlıyor. Kitleleri sokağa dökmek ve iç çatışma çıkarmak için önümüzdeki dönemde cem evlerinin bombalanabileceği yönünde istihbaratlar alınıyor. Emniyet yetkilileri, bu tertiplerde kullanılacak örgütleri ve terör ekiplerini de saptayıp, izlemeye almış durumda" ifadelerine ve Doğu Perinçek'in Cem TV'de benzer sözlerine ilişkin bir yazı kaleme aldı. 

alevinet.com'da yayınlanan yazıda Tunç, "Yıllanmış MİT ajanı Perinçek, emniyet üst düzey yetkililerden aldığı bu habere dayanarak veya bizzat kendisi bu haberi üreterek, Alevilere korku salmaya, gözdağı vermeye veya yapılacak katliam için ortam hazırlamaya çalışmaktadır.  D. Periçek haini, bu tür düzmece haberlerle, dün devrimcileri ihbar ediyordu. Bugün Alevilerin katliamı için ferman düzenlemeye çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

"'Aydınlık' paçavrası, Alevi katliamlarına ortam hazırlamaktadır" başlıklı yazının tamamı için tıklayınız.