23 Eylül 2024 Pazartesi

Pek çok kentte ev baskınları

Antalya, İstanbul ve Urfa'da birçok kentte düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Antalya, İstanbul ve Urfa'da sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında çok sayıda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi gözaltına alındı.

ANTALYA
Antalya'da sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında sosyalistler Songül Şarklı, Hıdır Yangın ve Ali Çiftçi, "haklarında ihbar olduğu" gerekçesiyle gözaltına alındı.

İSTANBUL
İstanbul'da sabah saatlerinde polis tarafından birçok eve baskın düzenlendi ve en az 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, operasyonun gerekçesi henüz öğrenilemedi.

Gözaltına alınanlar şu şekilde: Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi Avukat Yusuf Görücü, HEDEP Gençlik Meclisi üyesi Ömer Görünmek, Gülbahar Herdem Filizer, Ahmet Özboganlı, Güney Yıldırım, Turgut Güvener, Cezmi Güçin, Rıdvan Güçin, Yavuz Alınçer ve Adem Yıldız.

URFA
Urfa'da sabah saatlerinde birçok eve düzenlenen baskınlarda HEDEü Gençlik Meclisi üyeleri Enes Rakım ve Mustafa Özkan gözaltına alındı.

HEDEP Parti Meclisi (PM) Üyesi Muhammet Ayten ve HEDEP il yöneticisi Filinta Aras'ın evlerine baskın yapıldığı, ancak evde olmadıkları için gözaltına alınmadıkları öğrenildi.