1 Ekim 2024 Salı

Paylan: Tek adam rejimi ülke ekonomisini çökertti

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın sorumsuz politikaları nedeniyle ekonomik krizin derinleştiğini kaydeden HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Paylan, iktidarın sorumluluğu üzerinden atmak için yine "dış güçler operasyon yapıyor" bahanelerine başvuracağını kaydetti. Paylan, tek adam rejiminin elde ettiği kaynakları vatandaşlara değil yandaşlara aktardığını kaydetti ve artık Türkiye halklarının iktidara güveninin olmadığını belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, ekonomide yaşanan krize ilişkin açıklama yaptı.

İktidarın "ekonomide işleri kontrol altına aldığını" söylediği günün ertesinde, Amerikan Doları'nın 7.30 TL'yi, Euro'nun ise 8.60 TL'yi aştığına dikkat çeken Paylan, bu çelişkiyi açıklamak üzere iktidarın yine "dış güçler operasyon yapıyor" türünden bahanelere başvuracağını kaydetti. Paylan, artık Türkiye halklarının ekonomik krizin asıl nedeninin tek adam rejimi ve bu rejimin ekonomik tercihleri olduğunu bildiğini söyledi.

Paylan, "18 yıldır ekonomiyi üretim ekenomisine dönüştüremeyen bir siyasi kadronun, üstelik de koşulların aleyhimize döndüğü bir konjonktürde, bütün kararların 'tek adam' ve onun etrafındaki 'çıkar odaklarının' aldığı bir modelde ısrar etmesi, ülke ekonomisini hızla tüketmekte, vatandaşlarımızın işsizlik, yoksulluk, hayat pahalılığı içinde çok zor günler geçirmesine neden olmaktadır" dedi.

'ELDE EDİLEN KAYNAKLAR VATANDAŞA DEĞİL, BİR AVUÇ YANDAŞA AKTARILDI'
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, sorumsuz politikalarıyla krizi derinleştirdiğini vurgulayan Paylan, şöyle devam etti:
"Damat bey, para bastırdı, kredi pompaladı, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini sattı, İşsizlik Fonu'nu yağmaladı. Elde ettiği kaynakları ise vatandaşlarımıza değil, bir avuç yandaşına aktardı. Güven vermeyen ekonomi yönetiminin bastığı paralar, döviz kurlarını ve enflasyonu patlattı. Beceriksiz damadın yönetimindeki ekonomide her gün işsizlik, yoksulluk ve hayat pahalılığı artmaktadır.

"Ekonomimiz, 'kur, enflasyon, faiz' sarmalına yeniden girmiştik. Tek adam rejimi, ekonomik krizin bedelini yine yoksullara ödetmek isteyecektir. Yapılması gereken açıktır. Bu iktidar, bırakın yabancıları, kendi yurttaşlarının bile güvenini çoktandır kaybetmiştir. Bu anlayış ülkenin gelişmesinin önünde bir taş gibi oturmuştur. Bu taşın kaldırılması ise ülkede yeni bir seçimle ve yeni bir anayasa yapmakla mümkündür. Toplumsal muhalefete düşen görev ve sorumluluk, ülke ekonomisini çökerten bu iktidarı değiştirmektir."