30 Eylül 2024 Pazartesi

Paylan: Ayasofya'nın kubbesi hepimize yeterdi, yazık ettiniz

Ayasofya'nın Müslümanlar için ibadete açılmasına ilk yorumlar gelmeye başladı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, "Ayasofya’nın kubbesi hepimize yeterdi. Yazık ettiniz" sözleriyle kararı yorumladı.

Ayasofya Kilisesi'nin müze statüsünden çıkarılarak cami statüsüne alınmasına ve ibadete açılmasına çok sayıda yorum yapıldı. Kararın ardından yüzbinlerce paylaşım yapılarak Ayasofya TT oldu.

HDP'li vekiller de ilk yorumlarını twitter hesaplarından yaptı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, "Ayasofya’nın kubbesi hepimize yeterdi. Yazık ettiniz" yorumu yaptı. Hüda Kaya'nın yorumu ise "Bakıyorum da Ayasofya hamasetin turnusolu olmuş" dedi.

HDP'li vekillerin paylaşımları şöyle:

HDP'li vekillerin paylaşımları şöyle:

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan: Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesi kararıyla; ülkemizdeki Hristiyanlar, Avrupa’daki Müslümanlar için hayat daha da zorlaşacaktır. Ayasofya, Hristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki gerginliği azaltan bir mabetti. Ayasofya'nın kubbesi hepimize yeterdi. Yazık ettiniz.

'DİNİ DİNE KARŞI KULLANIYORSUNUZ'
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: Ayasofya'yı cami yaparak suç ve günahlarınızı örtemeyeceksiniz. Soykırıma uğrattığınız mazlumların ahı sizi bulur, milyon tane cami açın bunu önleyemeyeceksiniz. Dine karşı dini kullanıyorsunuz.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya: Bakıyorum da Ayasofya meselesi toplumumuzda sağduyu ile dinciliğin, ırkçılığın ve hamasetin turnosolu olmuş.