23 Eylül 2024 Pazartesi

'Patronlar zengin olacak diye sağlığımızdan oluyoruz'

Mersin'de katı atık fabrikasının zehir saçtığı mahallede halkla görüşen HEDEP milletvekili Koca,  "Onlar üç beş kuruş kazanacaklar diye patronlar zengin olacaklar diye biz sağlığımızdan oluyoruz" ifadelerini kullandı.

HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, plastik atık fabrikasından dolayı halk ve çevre sağlığı tehlikede olan Mersin Akdeniz ilçesi Karacailyas Mahallesinde halkla bir araya geldi.

Avrupa'nın çöplerini getiren uluslararası bir firma olan Ceta Geri Dönüşüm Fabrikası, Emek Mahallesi sınırları içerisine kurduğu tesis ile, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinden ithal ettikleri atık çöplerin geri dönüşümünü sağlıyor. Her türlü plastik, çeşitli atıklar ve tıbbi malzeme işlendiği tesis zehir saçıyor. Kötü koku ve toza bulanmış mahallede, insanlar nefes alamıyor, zehir soluyor. 15 bin kişinin yaşadığı bu alanda göz göre göre insanlar hastalığın ve ölümün pençesine itiliyor.

Mahalle sakinleri, beş yıldır başta Akdeniz Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere, çalmadık kapı bırakmadı ancak kimseden ses çıkmadı. Patronlar para kazansın diye Mersin Avrupa'nın çöplüğü haline getirildi, insanlar sağlığından edildi.

Üç yıldır kalp krizi ile ölüm vakaları, kanser hastalıklarının arttığı mahallede halkla buluşan Koca, "Gerçekten bir zehir saçan mahallenin ortasına zehri konumlandıran gerçeklikle karşı karşıyayız. Katı atık fabrikası ölüm saçıyor; hastalık, ölüm gerçeği derinleşiyor" dedi.

Mersin'in Avrupa'nın çöplüğü haline getirildiğinin altını çizen Koca, "Onlar üç beş kuruş kazanacaklar diye patronlar zengin olacaklar diye biz sağlığımızdan oluyoruz" ifadelerini kullandı.