23 Eylül 2024 Pazartesi

Partizan: Susmadık, susmayacağız

Gözaltına alınan yoldaşlarının bugüne dek hiçbir saldırı karşısında yılmadığını ve yılmayacağının altını çizen Partizan, "Ne bayrağımızdan ne de sloganlarımızdan, şiarlarımızdan vazgeçeceğiz. Halkın kurtuluşu için dalgalanan bayraklarımızın, yayılan şiarlarımız şimdi de yoldaşlarımızın elinde ve dilindedir" dedi.

Operasyona ilişkin açıklama yapan Partizan, Yeni Demokrasi Gazetesi ve Munzur Çevre Derneğini de kapsayan 7 yoldaşlarının gözaltına alındığını belirtti. Son günlerde ülkenin dört bir köşesinde onlarca operasyon gerçekleştiği belirtilen açıklamada, halka sessizlik ve örgütsüzlük dayatıldığı ifade edildi.

Partizan, "Karanlık günlerin sona ermeyeceği kanıksatılmak istenmektedir. Artan ve kapsamı genişleyen bu operasyonların amacının içine sürüklendiği genişleyen bu operasyonların amacının içine sürüklendiği yoksulluğa, cehalete karşı halkın uyanışına engel olmak, halkın devrimci-demokrat öncülerini tecrit edip saltanatlarını sürdürmek olduğunun farkındayız. Bu amacın asla gerçekleşmeyeceğini, halka ait hiçbir şeyin sonsuza kadar ondan gasp edilemeyeceğini, saklanamayacağını hep savunduk savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Gözaltına alınan devrimcilerin bugüne kadar yılmadığı gibi bundan sonra da yılmayacağının altını çizen Partizan, şu vurguyla devam etti: "Ne bayrağımızdan ne de sloganlarımızdan, şiarlarımızdan vazgeçeceğiz. Halkın kurtuluşu için dalgalanan bayraklarımızın, yayılan şiarlarımız şimdi de yoldaşlarımızın elinde ve dilindedir. Yaşasın yoldaşlarımızın yılmayan iradesi ve yaşasın halkın kurtuluş umudunu diri tutan her türden mücadele."