19 Eylül 2024 Perşembe

Paris'te hasta tutsakların serbest bırakılması istendi

Paris'te hasta tutsaklar için Tutsakların Sesi Platformu'nun (TSP) çağrısıyla yapılan eylemde, hasta tutsakların serbest bırakılması istendi. 

Tutsakların Sesi Platformu'nun (TSP) çağrısıyla hasta tutsakların serbest bırakılması için her ayın ilk cumartesi yapılan eylem, Paris Strasbourg Kemer'de yapıldı. Eylemde Fransızca ve Türkçe "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın" yazılı pankart ve hasta tutsakların resimleri taşındı.

Yapılan açıklamada, Türkiye hapishanelerinde yüzlerce hasta tutsak olduğu, faşist Türk devletin hasta tutsakları ölüme terk ettiği belirtildi. Faşist saray rejiminin Kasım 2016'da tutukladığı Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve  Selahattin Demirtaş ile yöneticilerine yönelik süren Kobanê davasının 16 Mayıs'ta sonuçlandığı hatırlatıldı.  Yüksekdağ'a 30 yıl 3 ay, Demirtaş'a 43 yıl hapis cezası olmak üzere 24 siyasetçiye toplamda 407 yıl hapis cezası verilen dava, kobanê davasının bir "intikam davası" olduğu kaydedilen açıklamada, "Davada verilen karar yok hükmündedir, hükümsüzdür. Bizim için faşizme karşı birleşik mücadeleyi büyütme çağrısıdır. Kobanê direnişi haklı ve meşrudur" denildi. 

Eylemde, Kobanê, Gezi ve 1 Mayıs tutsaklarına özgürlük istendi.

Eylem "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur" ve "İçeride dışarıda hücreleri parçala" sloganları atıldı.