22 Eylül 2024 Pazar

Paris'te açlık grevindeki sosyalistler direnişi sonlandırdı

Paris'te süresiz açlık grevinde bulunan AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir ile bir aylık açlık grevi yapan Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran ve SKB üyesi Gülten Yavuz, düzenledikleri basın toplantısıyla açlık grevi direnişini sonlandırdıklarını açıkladılar. 1 Nisan'da bu yana Paris'te süresiz açlık grevinde olan AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir ile bir aylık açlık grevi direnişçileri Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran ve SKB üyesi Gülten Yavuz, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın açlık grevlerini sonlandırma çağrısı üzerine Paris'te ACTIT binasında basın toplantısı düzenleyecek açlık grevlerini sonlandırdıklarını açıkladılar.
 
Basın toplantısında konuşan AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir, "Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine bugün itibariyle başta direnişin mimarı ve öncüsü olan sayın Leyla Güven, bu direnişin yayılmasında rol oynamış bütün direnişçi arkadaşlarımız yaptıkları açıklamalarla eylemlerine son veriyorlar. Bizde yaptığımız açıklamayla birlikte yaklaşık olarak 57 gündür sürdürdüğümüz süresiz açlık grevimizi noktalıyoruz" diye belirtti.
 
'BU DİRENİŞ BAŞARIYLA SONUÇLANDI'
 
Bu direnişin başarıyla sonuçlandığına inandıklarını ifade eden Özdemir, direnişin Öcalan'a uygulanan tecridi bir noktada kırdığını kaydetti. Direniş her aşamasında kazanımlarla ilerlediklerini vurgulayan özdemir, "Saray diktatörlüğünün direnişi parçalamak adına gerçekleştirdiği hamleler karşısında tecridin tamamen ortadan kaldırılması kararlılığı ve direnişiyle ilerledi. Bu direniş içerisinde her şeyden önce ideolojik kazanımlarımız çok yüksek oldu. Çünkü faşizm ve sömürgeciliğin her türlü baskı ve zulmü karşısında biat edilmeyeceğini, tecride boyun eğilmeyeceğini bütün dünyaya göstermiş olduk. Pratik anlamda kazanımlar sözkonusu olmuştur. Bu direniş giderek yaygınlaşmış ve Hewler'den Londra'ya, Londra'dan Berlin'e, Berlin'den Strazbourg'a kadar dünyanın pek çok metropolüne yaygınlaşmıştır" diye konuştu.
 
Açlık grevi direnişinin belli bir aşamasından sonra faşizme ve sömürgeciliğe karşı birleşik mücadele halini aldığının altını çizen Özdemir, "Saray iktidarının saldırıları karşısında, tecrit zulmü karşısında halklarımızın kurtuluşu ve özgürlüğü, demokratik kazanımları adına kendisine rol biçen başta devrimci ve komünistler olmak üzere tecride karşı mücadelenin bir öznesi olarak bu mücadelede yer almışlardır. Şüphesiz ki bu başarının elde edilmesinde esas rolü oynayan yaşamlarını tecride karşı feda ederek kahramanlaşan yoldaşlarımıza aittir. Onların anıları, onların feda ruhları biz direnişçilere de bütün bir süreç boyunca enerji vermiştir. Bizleri görevlerimiz ve sorumluluklarımız karşısında uyarıcı olmuştur" ifadelerini kullandı.
 
'ANNELERİMİZİN ROLÜ VE PAYI BÜYÜKTÜR' 
 
Direnişlerinin önemli bir parçasının sokakta sürüklenen, gözaltına alınan, işkence gören annelerin olduğunu söyleyen Özdemir, "Annelerimiz tıpkı tutsaklarımız gibi, tıpkı içeride ve dışarıda kararlıca direnen kızları ve oğulları gibi bir adım geri atmadan faşizmin karşısında dik durmuştur. Bu kazanımların elde edilmesinde annelerimizin rolü, payı büyüktür" dedi.
 
Tecridin tamamiyle ortadan kalkmadığını bir ken daha vurgulayan AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir, "Fakat tecride karşı geliştirdiğimiz mücadele önümüzdeki dönemde özellikle de demokratik kamuoyunun, kitlelerin örgütlenmesi, halklarımızın tecrit zulmüne ve bununla birlikte faşizmin bütün saldırıları karşısında örgütlü ve direnişçi duruşuyla tecridin mutlak bir biçimde ortadan kaldırılacağına inanıyoruz. Kendi hukuklarını yok sayarak bu tecridi mutlak bir şekilde uyguladılar. Tecridin tamamen ortadan kaldırılmasının garantisi ve egemenlerin yeni saldırılarının önünü alabilmek için halklarımızın örgütlü gücüdür, direnişçi duruşudur" diye kaydetti.
 
Direnişlerinin faşizme ve sömürgeciliğe karşı bu aşamadan sonra daha da büyüyerek, daha da gelişerek, daha da örgütlenerek büyüyeceğinin altını çizen Özdemir, "Bu direnişte yer alan başta tutsaklarımız, Leyla Güven olmak üzere bütün arkadaşlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şehitlerimizi anıyorum" diye konuştu.