22 Eylül 2024 Pazar

Paris 10. Bölge Başkanı Cordebard açlık grevini ziyaret etti

Paris'te açlık grevi direnişinde bulunan AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir, SKB temsilcisi ve BEKSAM Eşbaşkanı Gülten Yavuz ve Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran'ı Paris 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard ve CDK-F Diplomasi Temsilcisi B. Yekbun ziyaret etti.
İmralı tecridine karşı hapishanelerde süren açlık grevi ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için AvEG-Kon üyesi H. Özkan Özdemir'in açlık grevi direnişi 50. gününe girerken SKB temsilcisi Gülten Yavuz ve Young Struggle sözcüsü Bilen Ceyran açlık grevi direnişi 14. gününde. açlık grevi direnişçilerini Paris 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard ve CDK-F Diplomasi Temsilcisi B. Yekbun ziyaret etti.
 
Paris 10. Bölge Belediye Başkanı Alexandra Cordebard, bölgelerinde çok sayıda Türkiyeli ve Kürdistanlıların yaşadığını ve Türkiye rejiminin baskıcı politikalarına karşı mücadele ettiklerini belirtti. Cordebard, "Yaptığınız eyleme cevap olmak için buradayım. Türkiye rejiminin uyguladığı baskı ve şiddete karşı topraklarımızda bulunanlara karşı duyarlıyım elbette. Bir kadın Belediye Başkanı olarak kadınların mücadelesine de duyarlıyım. Türkiye'de aylar, yıllar geçtikçe demokrasi daha fazla kısıtlanıyor. Bu ülkede kadınlara yapılanlara baktığımızda diğer toplumların yaşadıklarını da görebiliriz. Bütün bu sebeplerden dolayı evet sizinleyim" dedi.
 
Açlık grevi direnişçi Bilen Ceyran ise direnişinin 195 gününde olan Leyla Güven ve zindanlardaki direnişe dair bilgilendirme yaptı. Zindanda direnişini sürdüren tutsaklar üzerindeki baskıları anlattı. Vitaminlerin verilmemesinin ve hergün koğuşlara yapılan baskınların direnişlerin durumunu daha da ağırlaştırdığı üzerinde durdu.
 
Süresiz açlık grevi direnişçisi H. Özkan Özdemir, kendi direnişinin 50. günene girdiğini ama başta Leyla Güven olmak üzere zindandaki direnişçilerin 200. güne yaklaştığının altını çizdi. Özdemir, "Gün geçtikçe direnişçilerin sağlık durumları ciddileşiyor. Avrupa ülkeleri bu konuda önemli bir rol oynuyor, çünkü onların sessizliği çözüm bulmakta şimdiye kadar Türkiye hükümetinin desteklediklerinin anlamına gelir ve tecrit sürecinin devam etmesi demektir" dedi. Özdemir "Birkaç görüşme oldu. Bu görüşmeler sonuç alıcı görüşmeler değil, oyalayıcı görüşmeler" dedi.
 
Belediye Başkanı Alexandra Cordebard ise "Avrupa'da da olduğu gibi Paris'te de Türkiye rejiminin baskılarının sonuçlarını görebiliyoruz. Açlık grevini doğru bir mücade yöntemi olarak görmüyorum. Bir belediye başkanı olarak önerim kendi sağlığınızı tehlikeye atmanız değildir. Göstermiş olduğunuz inisiyatifi anlıyorum, taleplerinizi de anlıyorum ve paylaşıyorum. Sessizliği kırmak gerektiğini ve eyleminizin taleplerinin duyurulmasını da anlıyorum. Şu an Avrupa ülkelerinin duyarlı olması çok zor çünkü Avrupa Birliği Türkiye ile beraber ve bir dizi anlaşmaları var. Bir biçimde bu rejimi savunuyorlar. Çünkü Avrupa ülkeleri Türkiye'ye biçtikleri rol göçmen filtresi olmalarıdır. Bu bir utanç anlaşmasıdır" diye belirtti.
 
BEKSAM Eşbaşkanı Gülten Yavuz da direnişe bir Türk kadını ve bir anne olarak katıldığını ifade etti ve çocuklarının yaşam hakkını savunan annelere yönelik baskıları anlattı. Yavuz, "Türkiye'de annelere sadece çocuklarıyla görüşmek istedikleri için uygulanan bir zulüm var. Sadece tutsakların değil tüm toplum üzerinde bir tecrit var. Bu tecritin kalkması için insanlar bedenlerini ölüme yatırmış ve neredeyse ölüm sınırına gelmiş artık. Bizler sessimizi duyurmak istiyoruz. Ölüme bir adım daha yaklaşmak istemiyoruz. CPT bir görüşme yaptı ancak hala açıklama yapmadı" dedi ve Cordebard'an bir kadın olarak daha fazla duyarlık istediğini bir daha tekrarladı.
 
CDKF Dışilişkiler Temsilci B.Yekbun, yaklaşık 2 ay öncesinden Paris Belediyesi tarafından Leyla Güven'e Onur Yurttaşlık Ödülü verilmesi önerisinin Paris Konseyinin de onayladığını hatırlattı. Yekbun, "Fakat bu ödül hala verilmiş değil, belki burada ki direnişçilere ya da Strasbourg'da direnişte olanlara bir törenle bu ödül verilebilir" önerisini yaptı.