1 Ekim 2024 Salı

Öztürk: Öcalan'a uygulanan tecrit tüm Kürtlere uygulanıyor

"Birlikte örgütlenip birlikte güçleneceğiz" şiarıyla Hakkari'de ziyaretlerde bulunan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, "Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit sadece bir adada, bir şahsa yönelik değildir. Kürt halkına da aynı tecrit uygulanmaya devam ediliyor" dedi.

DTK ve DBP'nin, HDP'nin "Birlikte örgütlenip birlikte güçleneceğiz" sloganıyla düzenlediği kampanya çerçevesinde Hakkari'de bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi.

Hakkari ve ilçelerinde 3 gün sürecek olan buluşmalara; DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Şırnak milletvekili Nuran İmir, Hakkari Milletvekili Sait Dede katıldı. Heyet ilk olarak kısa bir süre önce "DTK üyesi oldukları" gerekçesiyle tutuklanan Şükrü Çallı, Nihat Turgut, Ramazan Erik ve Musa Bor'un ailelerini ziyaret etti. Yapılan ziyaretlerin ardından HDP il binasında halkla bir araya gelen heyet, gelen önerileri ve eleştirileri dinledi. 

ÖZTÜRK: KÜRTLERİN ALTERNAFLERİ VAR
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Kürt halkına yönelik 100 yıldır uygulanan imha ve inkar politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 2002 yılından beri iktidar olan AKP'nin Kürt halkının iradesini kıymaya çalıştığını belirten Öztürk, AKP ve MHP'nin, ergenekoncu güçlerle birleşerek halka zulüm uyguladığını ifade etti. Kürt halkının insanlık için yürüttüğü mücadelenin onurlu bir mücadele olduğunu dile getiren Öztürk, "Bizler onurlu ve özgür bir yaşam istiyoruz. Biz birlikte bir yaşam istiyoruz. Kürt halkı 40 yıldır mücadelesini başarılı bir şekilde yürütüyor. Kürt halkı artık yüzyıl önceki Kürt değildir. Kürt halkı örgütlüdür. Kürtlerin tekçi zihniyete karşı her zaman bir alternatifi vardır. Yüz yıldır Kürtlerin olmadığını söylüyorlar. Onların söylemiyle Kürtler, Ermeniler, Asuriler yok olmuyor. Bizler Zilan'ı, Dersim'i ve yıkılan kentlerimizde canlı canlı yakılan gençlerimizi unutmayacağız" dedi.

'ÖCALAN'A UYGULANAN TECRİT TÜM KÜRTLERE UYGULANIYOR'
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride tepki gösteren Öztürk, "Sayın Öcalan'a uygulanan tecrit sadece bir adada, bir şahsa yönelik değildir. Kürt halkına da aynı tecrit uygulanmaya devam ediliyor" diye konuştu. 

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise Türkiye sisteminin Kürt halkını kendisine muhtaç etme politika güttüğünü belirtti. Aydeniz, "Her zaman söylüyoruz. Kürtler kendilerini toplumsal ve siyasal anlamda yönetmelidir. Toplum örgütlenmesini gerçekleştirmeli, tutuklamalar ve baskılara karşı kendisini savunabilmelidir. Devlet her ne kadar 'ben demokratım' dese de 'toplum için toplumun bileşenleri için çalışıyorum' dese de; Kürt halkı çok iyi biliyor ki aslında devlet sadece kendi çıkarı için, erkek, ırkçı ve faşist sistemini korumak için yapıyor. Devletin son yüz yıllık tarihine bakarsak göreceğimiz şey 'tek millet', 'tek din', 'tek devlet' anlayışıdır. Ama Türkiye'de çokça din ve millet vardır. Bu yüzden halklarımız kendisini var etmek istiyorsa her alanda toplumsallığını öne çıkarmalıdır. Bu nedenle Ortadoğu için en uygun sistem Öcalan'ın gösterdiği sistemdir. Bu sistem, halkların yok edilmesine, kadınların ezilmesine karşı bir sistemdir" diye kaydetti.

Kısa açıklamaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Heyet, iki gün boyunca kentte ziyaretlerine devam edecek.