25 Eylül 2024 Çarşamba

Öztürk: Gün hesap sorma günüdür

Yeşil Sol Parti'nin Siirt mitinginde konuşan Berdan Öztürk, "14 Mayıs günü darbecileri, Kürt düşmanlarını göndereceğiz. Siyasi soykırım operasyonları da sizi kurtaramaz" ifadelerini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Siirt'in Kurtalan ilçesinde miting düzenledi. Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Tuncer Bakırhan, Sabahat Erdoğan Sarıtaş, Abdullah Çetin ve binlerce kişi katıldı.

Halaylarla başlayan mitingde Yeşil Sol Parti milletvekili adayları halkı selamladı. Tuncer Bakırhan, polisin 15 yaş altındaki kişileri alana almadığını aktararak, duruma tepki gösterdi. Tek adam sistemini yüz binlerle bir araya gelip göndereceklerini vurgulayan Bakırhan, "İrademize kayyum atayanları halkımız 14 Mayıs günü gönderecek. İnsanları açlığa sürenleri sandığa gömeceğiz" dedi.

ÖZTÜRK: KÜRT DÜŞMANLARINI GÖNDERECEĞİZ
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin derinleştirilmesiyle halka savaş açıldığını vurguladı. Özgürlük, demokrasi ve barışın tecrit altında olduğunu kaydeden Öztürk, Süleyman Soylu'nun "14 Mayıs siyasi bir darbedir" sözlerine şöyle yanıt verdi: "Halkın iradesini tanımayan, kayyum atayanlar, bugün gelmiş bize seçim için darbe diyor. 14 Mayıs günü darbecileri, Kürt düşmanlarını göndereceğiz. Siyasi soykırım operasyonları da sizi kurtaramaz."

Kürt düşmanlığıyla kendini var etmeye çalışanları tarihin çöp sepetine göndereceklerini vurgulayan Öztürk, "Kürt sorununu baskı ve zulüm ile çözmeye çalışanlar çözüldü, hepsi gitti, AKP-MHP iktidarı da gidecek. Amerika, Rusya ve Almanya yerine İmralı'ya gidilseydi, şimdiye kadar Kürt sorunu çözülmüştü. Ancak bize teslim olmayı dayattılar, onurlu barış teklifini reddettiler" ifadelerini kullandı.

'MESELE KÜRT OLUNCA ZİHNİYET AYNI OLUYOR'
Diyarbakır merkezli siyasi soykırım operasyonuna karşı muhalefetin sessizliğine tepki gösteren Öztürk, şöyle devam etti: "Mesele Kürt olunca zihniyet aynı oluyor. 100 yıllık Kürt inkarı devreye giriyor. Biz bunları kabul etmiyoruz. Eğer demokrasi ve barış isteniyorsa buna güçlü bir şekilde ses çıkarılmalı. Bu ses ortak ses olmalı. Baskı ve zulüm karşısında bir duruş olmalı. Yine her zamanki gibi bu baskı ve zulümlere karşı direnişimizi göstereceğiz, daha önce de göstermiştik. Herkes çevresini, ikna olamayanları ikna etsin. Bilinsin ki gün hesap sorma günü. 14 Mayıs'ta bu halk kendine yapılan baskı ve zulümleri unutmayacak."

Miting halaylar ve "Jin, jiyan, azadî", "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana zindanan" sloganları eşliğinde sona erdi.