Özsavunma hakkını kullandığı için yargılanan Dr. Yıldırım'ın davası yine ertelendi. Yıldırım, erkek adaletin karşısında kadınlar olarak daha güçlü duracaklarını kaydetti. 

" />
    22 Eylül 2024 Pazar

Özsavunmasını kullanan Yıldırım'ın davası ertelendi

Özsavunma hakkını kullandığı için yargılanan Dr. Yıldırım'ın davası yine ertelendi. Yıldırım, erkek adaletin karşısında kadınlar olarak daha güçlü duracaklarını kaydetti. 

Ankara'da ayrıldığı İbrahim Kutluer'in şiddetine uğradığı sırada özsavunma hakkını kullandığı için yargılanan Dr. Filiz Yıldırım hakkında açılan davanın 10. duruşması Sincan Batı Adliyesi 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Kutluer hakkında açılan davanın da Yıldırım'ın davasıyla birleştirildiği duruşmada, Yıldırım ve avukatlarının yanı sıra fail ve avukatı duruşmada hazır bulundu. Ankara Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu üyesi doktorların yanı sıra çok sayıda kadın örgütü temsilcisi de duruşmayı izledi.

Kutluer'in yazılı savunma verdiği duruşmayı, bir önceki celsede Yıldırım'ın avukatının reddi hakim talebinin kabul edilmesi üzerine yeni mahkeme heyeti sürdürdü. Taraf avukatları ek süre talebinde bulunurken, savcı mütalaasını yazılı olarak mahkemeye sundu. Ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, ek süre talebini kabul ederek, mütalaanın taraflara tebliğ edilmesine karar verdi.

Kutluer'in ceza alması için üç yıldır hukuk mücadelesini sürdüren Yıldırım, duruşma sonrası yaptığı açıklamada kendisiyle dayanışan Ankara Tabip Odası Kadın Hekimlik Komisyonu üyelerine teşekkür etti. Yıldırım, "O gün savunmayı yapmasaydım hayatta olmazdım" diyen Yıldırım, adalet beklediğini söyledi. ATO Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu üyesi Dr. Benan Koyuncu da, "Erkek adaleti bugün bir kez daha gördük. 10 Kasım'da yapılacak duruşmada kadınlar olarak daha güçlü bulunacağız ve Dr. Filiz Yıldırım'la dayanışmamızı devam ettireceğiz" dedi.