21 Eylül 2024 Cumartesi

Özsavunmasını kullanan genç kadın tahliye edildi

Kars'ta kendisini sistematik olarak taciz eden Birdal Doğan'ı özsavunmasını kullanarak öldüren genç kadın ilk duruşmada tahliye edildi.

Kars'ın Arpaçay ilçesinde kendisine üç yıl boyunca sistematik tacizde bulunan Birdal Doğan'ı özsavunmasını kullanarak öldüren 17 yaşındaki genç kadın, davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

Mart ayında meydana gelen olay sonrası tutuklanan lise öğrencisi genç kadın hakkında 12 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunmasını yapan genç kadın, Birdal Doğan'ın kendisini sürekli tehdit ve taciz ettiğini anlattı. Bir gün köyde yanına gelen Doğan'ın tacizlerine devam etmesi üzerine özsavunmasını kullandığını aktaran kadın, Doğan yüzünden tutuklanarak okulunu tamamlayamadığını ve eğitim hayatının yarım kaldığını vurguladı.

Mahkeme heyeti, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan ve 12 yıla kadar hapis istemiyle hakkında dava açılan genç kadın hakkında, "haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında" suçu işlediğine ve tutuklama koruma tedbirinin istisnai uygulanması gerektiğine karar vererek kadını tahliye etti. Duruşma 3 Kasım'a ertelendi.