22 Eylül 2024 Pazar

Özsavunmasını kullanan 76 yaşındaki Mevlüde Akgün tahliye edilmedi

Kendisine ve çocuklarına yönelik sistematik şiddet uygulayan erkeği özsavunmasını kullanarak öldüren 76 yaşındaki Mevlüde Akgün, çocukların şiddeti doğrulayan beyanlarına rağmen tahliye edilmedi. 

Ankara'nın Mamak ilçesinde kendisine ve çocuğuna sistematik şiddet uyguladığı için evli olduğu erkeği 14 Ocak'ta özsavunmasını kullanarak öldüren 76 yaşındaki Mevlüde Akgün'ün, "eşi kasten öldürme" suçlamasıyla yargılandığı davanın 2. duruşması Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mevlüde, avukatı ve çocukları duruşma salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlanan duruşmada, Mevlüde Akgün'ün bakımevinde bulunan kızı N.A. olay gününe dair tanıklığını anlattı. Annesinden şikayetçi olmadığını ifade eden N., babasının çocukluktan bu yana kendilerine ve annesine şiddet uyguladığını belirtti.  bıçaklayacağını, bunun üzerine onu öldürdüğünü söyledi" dedi.

Ardından konuşan avukat Kaan Yüksel, N.'nın tanıklığı doğrultusunda ailede sürekli bir şiddet durumunun söz konusu olduğunu ifade etti. Avukat Yüksel, "Aralarında geçen arbede sonucu olay gerçekleşti. Müvekkil cezaevinden çok hastanede vakit geçiriyor. Ciddi rahatsızlıkları var. Eylemin meşru savunma sınırını aşması ağır tahrik gibi hükümlerin uygulanması ve suç vasfının lehe değişmesi söz konusu. TCK 29 haksız tahrik maddeleri, TCK 27/2 sınırın aşılması ve TCK 32 kapsamında raporlar geldiğinde ve mevcut delil nazara alındığında müvekkilin tahliyesini veya adli kontrol tedbirlerinin uygulanarak tutuksuz yargılanmasını talep ederiz. Müvekkilin kaçma şüphesi söz konusu değildir, cezaevinde yaşamını tek başına idame edemiyor, mahkumlardan yardım alarak yaşamını sürdürüyor" diye belirtti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mevlüde Akgün'ün akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 21 Aralık'a erteledi.