22 Eylül 2024 Pazar

Özsavunma hakkını kullanan Şerife'ye 16 yıl hapis cezası

Çocuk yaşta kendisine tecavüz eden Vedat Demir'le evlenmek zorunda bırakılan ve 21 yıllık evliliğinde de kendisi ve çocuklarına uyguladığı sistematik şiddete karşı özsavunma hakkını kullanan Şerife Demir'e mahkeme 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan Şerife Demir, 9 Aralık 2020'de, kendisi ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan Vedat Demir'i özsavunma hakkını kullanarak öldürdü. 

Gözaltına alınıp tutuklanan Şerife Demir, Vedat Demir'in çocuk yaşta tecavüzüne maruz kaldığını, mahkeme kararıyla evlendiklerini ve 21 yıllık evliliklerinde kendisinin ve çocuklarının sistematik şiddete uğradığını aktarmıştı. 

Şerife'nin yaşadıklarını duymazdan gelen mahkeme heyeti karar verdi. 

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Şerife  tutuklu bulunduğu Muğla Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Bir önceki duruşmada kadının kardeşi dinlenilmiş, savunmaların ardından mütalaasını veren savcı Demir'in, "Kasten öldürme" suçundan ceza almasını ve "Haksız tahrik indirimi" uygulanmasını isterken, duruşma Şerife'nin avukatlarının mütalaaya karşı beyan vermek için süre talebinde bulunması nedeniyle ertelenmişti.

Bugünkü karar duruşmasında ise mahkeme heyeti, savcının mütalaasını yineleyerek "kasten öldürme" suçu ile yargılanan Şerife'ye haksız tahrik indirimi uygulayarak, 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Şerife'nin avukatları davayı İstinaf Mahkemesi'ne taşıyacak.