30 Eylül 2024 Pazartesi

Özgürlükçü Gençlik Derneği: Birleşik mücadele devrimci sorumluluğumuzdur

Suruç katliamının yurtsever, sosyalist, devrimci gençliğe yönelik olduğunu dile getiren Özgürlükçü Gençlik Derneği'nden Güney Mengen, bu nedenle birleşik mücadeleyle hesap sorduklarını kaydetti. Suruç katliamının failleri ve işbirlikçilerinin 33'leri seçim malzemesi yapmalarına izin vermeyeceklerinin altını çizen Mengen, bu bilinçle mücadeleyi yükselteceklerini kaydetti.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF), "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyası çok sayıda gençlik örgütünün katılımıyla örgütlendi. Suruç katliamının hemen ardından bir araya gelen gençlik örgütleri sokak sokak adalet mücadelesini sürdürdü. Tüm saldırılara, baskılara anmalara yönelik işkenceli polis saldırısına birleşik mücadelenin direnişiyle yanıt verildi.

Katliamın 7. yılında da gençlik örgütleri yine bir araya gelerek gerçekleştirdikleri sokak eylemleri ve etkinliklerle 33'leri anmaya çağırıyor...

Gençlik örgütleriyle Suruç katliamının 7. yılında yürütülen çalışmaları konuştuk. Özgürlükçü Gençlik Derneği'nden Güney Mengen, Suruç katliamının esasında gençliğin bütününe yönelik olduğunun altını çizdi.

'BU KATLİAM GENÇLİĞİN TÜMÜNE YAPILDI'
"Sosyalist, devrimci, yurtsever gençlerin bütününe yapılan bir sindirme operasyonu. Aslında Amed, Suruç ve Ankara katliamıyla karanlık bir sürece itilmek istendi Türkiye. Bu nedenle yapılan katliamı gençliğin bütününe yapılmış olarak ele alıyoruz" diyen Mengen, birleşik mücadelenin bu nedenle önemli olduğunu söyledi.

'ONLARI GELECEK KUŞAĞA TAŞIMAK DEVRİMCİ SORUMLULUĞUMUZ'
Gerek dava sürecinde gerekse sokakta mücadelesinde 33'lerden aldıkları mücadele bayrağıyla yürüdüklerini dile getiren Mengen, "Birleşik mücadelenin aynı zamanda gelecek kuşaklara Cebrail'i, Polen'i, Okan'ı tanıtmak gibi bir karşılığı var. Bu bizim aynı zamanda  devrimci sorumluluğumuzdur" dedi.

'KATİLLER YOLDAŞLARIMIZIN ADINI AĞZINA ALAMAYACAK'
O dönem hükümette olan faillerin bugün yaptıkları konuşmalarla sanki hiçbir etkileri yokmuş gibi davrandıklarını dile getiren Mengen, "Türkiye'de faşizmin kurumsallaşma sürecinin aynı zamanda bir restorasyon olasılığıyla karşı karşıyayken bu güçlerle de hesaplaşma bilincimizin taze olması gerek. Davutoğlu, Babacan gibi o dönem hükümette olan, katliamın failleri ya da ortaklarının bundan sonra kurulacak olası bir durumda şehitlerin isimlerini ağzına almalarına izin vermeyeceğiz, yoldaşlarımızı seçim politikası haline getiremeyecekler. Bunu da her yerde, sokakta, kampüste mücadele ederek örgütleyeceğiz" dedi.

Mengen, 20 Temmuz'da İstanbul Kadıköy'de Süreyya Operası önünde buluşma çağrısı yaptı. 

Gençlik örgütleriyle gerçekleştirdiğimiz Suruç özel söyleşimiz yarın Öğrenci Dayanışması'ndan Doğan Nur ile devam edecek...