22 Eylül 2024 Pazar

Özgürlük Yürüyüşü sona erdi: Mücadelemiz sürecek

Özgürlük Yürüyüşünü Urfa'nın Halfeti ilçesinde 15. gününde sonlandıran yürüyüşçüler, hakikat mücadelesinin süreceğinin altını çizdi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun demokratik çözümü için 1 Şubat'ta başlayan "Özgürlük Yürüyüşü" 15'inci gününde PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğduğu Urfa'nın Halfeti ilçesinde sonlandı. Yürüyüşçüler halk tarafından coşkuyla karşılanırken, mücadelenin süreceği de vurgulandı.

ÖCALAN: BUGÜNDEN SONRA YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ BÜYÜTECEĞİZ
Halfeti'de kısa bir açıklama yapan DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, "Bugün bizim için kara bir gün. Sayın Öcalan, uluslararası bir komplo ile Türkiye'ye teslim edildi. Biz bir amaç için bu yola çıktık. Sayın Öcalan üzerinde 25 yıldır ağır bir tecrit var ve biz 3 yıldır da kendisinden haber alamıyoruz. Biz hakikat yolcuları olarak iki koldan ülkemizin, halkımızın ve sayın Öcalan'ın özgürlüğü için yola çıktık. Bugün, halkımız tarafından lanetlenmiştir. Bugün lanetlidir. Bugünden sonra yürüyüşümüzü büyüteceğiz. Halkımız, artık birlikte hareket ederek tecridi kırabileceğimizi söylüyor. Sayın Öcalan konuşursa bu ülkeye barış geleceğini biliyor" dedi.
 
Yürüyüşçüler yapılan açıkmanın ardından Amara'ya doğru yola çıktı.

Yürüyüşçüleri "Güneşin doğduğu topraklara hoş geldiniz" pankartı ile karşılayan halk, "Selam, selam İmralı'ya bin selam", "Kahrolsun 15 Şubat komplosu" sloganlarını attı. Sloganlar eşliğinde DEM Parti ilçe binasına ulaşan yürüyüşçüler adına DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar bir açıklama yaptı.

UÇAR: BU KOMPLO BAŞARIYA ULAŞAMADI
Yürüyüş boyunca kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Uçar, "Biz sadece bu yürüyüşü gerçekleştirenler yürümedik; binler, milyonlar yürüdü. Her yerde Kürdistan topraklarını, tarihini soluduk. Yürüyüşümüzü kriminal hale getirenlere sesleniyoruz; bu yürüyüşün sahibi Kürt halkıdır, halkımızın barış talebidir. Yüzyıldır savaşın dayatıldığı bir coğrafyada barışın sesini yükseltmeye devam eden bir mücadele yürütüyoruz. 15 Şubat 1999 yılında sayın Öcalan Türkiye'ye getirildi. Sayın Öcalan buraya getirilirken Kürt gerçekliğinin bitirilmesi olarak bu komplo tarif edildi. Ama bu komplo başarıya ulaşamadı" dedi.

'TEK ÇÖZÜM ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR'
Her taleplerine karşı baskı politikasının uygulandığına dikkati çeken Uçar, "Kürt sorunu karşısında parmağını dahi kımıldatmayan ve polisi önümüze koyan devlete sesleniyoruz; Kürtler asla boyun eğmedi ve eğmeyecek. Kürt sorununun çözülmesi için herkesin gücünü birleştirmesi gerekiyor. Kürt sorunu çözülmeye muhtaç bir hakikattır. Savaş politikalarında ısrar edenlere sesleniyoruz; bu sorun çözülecek ve bu sorunun çözülmesinin tek yolu da sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasıdır. Uluslararası komplodan sonra Türkiye devleti kendi hukukunu ve uluslararası hukuku ayaklar altına alan bir tecrit sistemi devam ettiriyor ama Kürtler taleplerinden vazgeçmiyor" ifadelerini kullandı.

'HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ'
Dört parça Kürdistan'da yaşayan Kürtlerin taleplerinden vazgeçmediğini vurgulayan Uçar, şunları dile getirdi: "Kürtler, uluslararası komployu yapan hegemon güçlerin yarattığı IŞİD ile çok güçlü bir şekilde mücadele ettiler. Kürtler, Kürt kadınları Rojava'da yeni bir paradigmanın kapısını açtılar. Sayın Öcalan'ın paradigmasının bu coğrafyada mutlaka hayat bulması gerekiyor. Bu yürüyüşü burada bitireceğiz ama sayın Öcalan'ın sesi herkese ulaşana ve Kürt sorunu çözülene kadar mücadele edeceğiz. Yürüyüş boyunca emek veren ve mücadele eden herkese teşekkür ediyoruz."

Yürüyüşçüler, daha sonra Öcalan'ın köyü olan Amara'ya gitmek için yola çıktı.

15 GÜNLÜK YÜRÜYÜŞ TAMAMLANDI
Amara'ya girişlerine izin verilmeyen yürüyüşçüler, yeniden Halfeti ilçe merkezine döndü. DEM Parti Xelfetî ilçe binasında toplanan 75 yürüyüşçü, sloganlarla 15 günlük yürüyüşlerinin tamamlandığını duyurdu.