22 Eylül 2024 Pazar

'Özgürlük Yürüyüşü' iki koldan yapılacak

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve Kürt sorununda demokratik çözüm için 1 Şubat-15 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 'Özgürlük Yürüyüşü' iki koldan yapılacak. Kars ve Van'dan yola çıkacak yürüyüşçüler, Amara'da buluşacak.

İmralı Hapishanesi'nde tutsak edilen PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin sona erdirilmesi, fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununda demokratik çözüm talebiyle 1-15 Şubat tarihleri arasında yürüyüş düzenlenecek.

Bugün Diyarbakır'da yapılan açıklamada, yürüyüşe 75 insan hakları aktivistinin katılacağı duyuruldu.

KARS VE VAN KENT MERKEZLERİNDE DÜZENLENECEK YÜRÜYÜŞLERLE YOLA ÇIKILACAK
Yürüyüş 1 Şubat'ta Kars ve Van'da başlayacak. Kars'ta 12.00'de yapılacak basın açıklamasıyla yürüyüşün startı verilecek. Kent merkezindeki yürüyüşün ardından 2 Şubat günü Digor ve Tuzluca'da selamlama, Iğdır merkezde yürüyüş düzenlenecek. Kars yürüyüş kolu, Doğubeyazıt, Patnos, Malazgirt, Varto, Karlıova, Karakoçan, Dersim, Bingöl, Silvan, Siirt, Batman merkezlerinde yürüyüşler düzenleyecek. Ayrıca, Diyadin, Taşlıçay, Bulanık, Karaçoban, Hınıs, Lice, Kozluk, Kurtalan, Bismil'de selamlama olacak. 

Van yürüyüş kolu da 1 Şubat günü kent merkezinde düzenlenecek yürüyüşle Amara'ya doğru yola çıkacak. Yüksekova, Hakkari, Şırnak, Silopi, Cizre, Nusaybin, Mardin, Kızıltepe, Viranşehir kent merkezlerinde yürüyüşler düzenlenecek. Bu yürüyüş kolu, Başkale, Şemdinli, Beytüşşebap, Uludere, İdil, Derik, Ceylanpınar, Mazıdağı, Çınar, Siverek, Hilvan'da selamlama yapacak.

YÜRÜYÜŞ KOLLARI 13 ŞUBAT'TA DİYARBAKIR'DA BULUŞACAK
Her iki yürüyüş kolu 13 Şubat günü Diyarbakır'a varacak ve burada merkezi bir etkinlik düzenleyecek.

Ardından iki yürüyüş kolu 14 Şubat günü Siverek, Hilvan ve Urfa merkezde selamlama yapacak. 1 Şubat günü Kars ve Van'dan yola çıkan yürüyüş kolları Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun yıldönümü olan 15 Şubat'ta Amara'ya ulaşacak.