23 Eylül 2024 Pazartesi

Özgürlük Yürüyüşü 8. gününde: Katilleri asla unutmayacağız

Özgürlük Yürüyüşünün 8. gününde Mersin'e ulaşan TİP, 10 Ekim katliamında ölümsüzleşenleri andı. Baş, "Katilleri ise asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz" dedi.  

TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın, TİP Antakya milletvekili Can Atalay şahsında Gezi tutsakları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 8. gününde. Başlangıç noktası Antakya olan yürüyüş bugün Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesinde devam etti.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şubesi yöneticilerinin de katılımıyla 10 Ekim katliamında ölümsüzleşenler anıldı.

Söz alan Baş, Suruç'tan Ankara'ya gerçekleşen katliamlarda ölümsüzleşenleri unutmayacaklarını kaydetti. Baş, "Unutmayalım ki 10 Ekim Katliamının hemen öncesinde Suruç'ta sosyalist gençleri hedef alan benzer bir katliam gerçekleşmişti. Hemen arkasından Ankara'daki katliam iktidarın o dönem iktidarını kaybetme korkusuyla içine girdiği telaşın ve toplumu teslim alma girişimlerinin bir sonucuydu. Unutmayın 'verin 400'ü bu işi huzur içinde çözelim' cümlesi Ankara Gar Katliamının şifresini vermektedir bize. Bugün yolları ayrılmış olmasına rağmen o gün başbakan olduğu için sürecin bütün ayrıntılarına vakıf olan Davutoğlu'nun 'konuşursam çok şey açığa çıkar' diyerek o katliamın faillerini bildiğini ve katliamı pazarlık konusu haline getirdiğini ortaya çıkarıyor. Bizim canımız, kanımız, arkadaşlarımızın hayatı üzerinden kendi siyasi emelleri için siyasi pazarlık yapacak kadar yüzsüzler" dedi.

Katliamda yaşamını yitirenleri anan Baş, mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini vurguladı ve ekledi: "Katilleri ise asla unutmayacağız, asla affetmeyeceğiz."