23 Eylül 2024 Pazartesi

Özgürlük Yürüyüşü 3. gününde

Özgürlük Yürüyüşünün 3. günü, Antakya'da iktidarın depremi fırsata çevirip hayata geçirdiği rant odaklı politikalarına dikkat çekilecek.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın, Antakya milletvekili Can Atalay şahsında Gezi tutsakları için başlattığı Özgürlük Yürüyüşü 3. gününde. Baş ve TİP'liler, tarihin en büyük yıkımlarından birini yaşayan Antakya'da devletin rant odakları politikalarına dikkat çekecek.

'İKTİDAR DEPREMİ FIRSATA ÇEVİRDİ'
"Kısa bir açıklama yapan Baş, Antakya'nın özel afet bölgesi ilan edilmediğini, kente hiçbir özel ödenek ayrılmadığını hatırlattı. İktidarın Antakya'da 18 mera, orman vasıflı alanı, zeytinlikleri kamulaştırma yoluyla imara açtığına dikkat çeken Baş, şöyle devam etti: "İktidar insanların konut, barınma sorunları varken tarımı sonraya bırakmış diye düşünmüş olabilirsiniz. Biz de başımıza ne geldiyse tam da bu yüzden geldi diyoruz. Bütünlüklü bakışı sağlayamadığımızda, insanların yaşayabilecekleri ve üretebilecekleri, hayatlarını idame ettirebilecekleri koşulları yaratamadığınızda çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin, iktidar depremi bahane ederek zeytinlikleri talana açıyor. Depremden önce de zeytinliklerin talanı için çeşitli girişimleri olmuştu.

'RANT UĞRUN AYAPILANLARI KONUŞACAĞIZ'
TMMOB'a bağlı meslek odalarının daha önce yaptığı açıklamalar bizi bu konuda defalarca uyarmıştı. Gün boyu yurttaşlarımızla sohbet edeceğiz. Hatay'da iktidarın yaptıklarını ve yapmadıkların; yapması gerekip yapmadıklarını, yapmaması gerekip rant uğruna yaptıklarını konuşmaya devam edeceğiz. Hepimize kolay gelsin" dedi.