23 Eylül 2024 Pazartesi

Özgür Tektaş anıldı: Halkına yakışır şekilde mücadelede etti

2016 yılında şehit düşen Özgür Tektaş, Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında mezarı başında anıldı. Tektaş'ın genç yaşına rağmen örnek bir devrimci olduğu belirtilen anmada, "Kürt ulusal mücadelesine kanıyla, direnişiyle katkı sunmuş bir yoldaştır" denildi.

Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu'nun (ÖTSP) çağrısıyla Özgür Tektaş, Gebze Pelitli Mezarlığındaki mezarı başında anıldı. Kasım Şehitler Ayı etkinlikleri kapsamında gerçekleşen anmada, "Ölümsüzlerimizin izinde daima ileri" pankartı açıldı, Tektaş'ın mezarına fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı.

Tektaş şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olanlar anısına saygı duruşu yapıldı.

'HALKINA YARAŞIR MÜCADELE ETTİ, YAŞADI, ÖLDÜ'
Anmada yapılan konuşmalarda, Özgür Tektaş'ın bir dönem basın emekçisi olduğu hatırlatıldı. "Gerçekten sürekli koşturur, kan ter içinde gazetecilik yapardı, fedakardı" denilen konuşmada, Tektaş'ın asla geri adım atmadığının altı çizildi. Konuşmada, şu vurgu yapıldı: "Halkına yakışır mücadele etti; ona uygun yaşadı, ona uygun öldü. Onu hep örnek alıyorum. Fedakar bir devrimci. Her dönem hatırlayacağız."

'KÜRT ULUSAL MÜCADELESİNE KANIYLA, DİRENİŞİYLE KATKI SUNDU'
Özgür Tektaş'ın genç yaşlarda örgütlü mücadeleyle tanıştığı, hem gençlik hem de basın çalışmasında yer aldığı belirtilen bir başka konuşmada ise, "Yüzünü özgür dağlara çevirmiş bir yoldaş. PKK saflarında savaşırken yaşamını yitirdi. Bu anlamıyla da Kürt ulusal mücadelesine kanıyla, direnişiyle katkı sunmuş bir yoldaştır. Genç yaşına rağmen yaşamına birçok şey sığdırmıştır. Bu anlamıyla bize örnek olmaya devam edecektir" denildi.