22 Eylül 2024 Pazar

Özgür Namoğlu ve Zeki Gürbüz Almanya'da anıldı

Rojava'nın Hesekê kentinde bir yıl önce düzenlenen SİHA saldırısında sonucu ölümsüzleşen MLKP MK üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanı Özgür Namoğlu (Firat Newal) Almanya'nın Dortmund ve Frankfurt kentlerinde anıldı.

SİHA saldırılarının devam ettiği Rojava'da bir yıl önce Hesekê'de düzenlenen bir saldırıda ölümsüzleşen Marksist Leninist Komünist Parti Merkez Komitesi (MLKP MK) üyesi Zeki Gürbüz (Ahmet Şoreş) ve MLKP komutanlarından Özgür Namoğlu için Almanya'nın Dortmund ve Frankfurt kentlerinde anma etkinlikleri düzenlendi.

DORTMUND
Dortmund'daki anma Yılmaz Behrareş, İbrahim Okçuoğlu, Özgür Namoğlu ve Zeki Gürbüz şahsında tüm devrim şehitleri anılarak başladı. Anmaya Elif Demirci, Hüseyin Toraman, Tacim Temel ve Özgür Namoğlu'nun yakınları da katıldı. Özgür Namoğlu'nun annesi tüm gelenlere teşekkür etti ve sözleri yoldaşlarına bıraktı.

Zeki Gürbüz ve Özgür Namoğlu'nun devrimci mücadele yaşamlarının anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından söz alan komünist gençler, "Özgür ve Zeki yoldaşın devrimciliği bugünün yeni oluşan komünist gençlik neslini şekillendiriyor. Onların yolunda yürüyeceğimize söz veriyoruz" dedi.

ÖLÜMSÜZLERİN MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI
Özgür Namoğlu'nun büyüdüğü ve siyasi çalışma yürüttüğü Dortmund kentindeki anmada söz alan MLKP Temsilcisi, ölümsüzlerin faşizme karşı mücadelesine sahip çıkma çağrısında bulundu. MLKP'ye yönelik saldırıların mücadelelerini durduramadığına vurgu yapan MLKP Temsilcisi, gerçekleşen 7. kongresi ve Komünist Kadın Örgütü'nün (KKÖ) 3. konferansını selamladı.

'ONLAR BİZE ADANMIŞLIK, KARARLILIK, SINIRLARI AŞMAYI, CESARETİ ÖĞRETTİ'
Anmada Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada, şehitleri anmanın, onlardan öğrenmek, onların hayallerini gerçekleştirmek ve bıraktıkları kızıl bayrağı daha yukarıya çıkarmak için mücadele etmek olduğu vurgulandı. Özgür Namoğlu ve Zeki Gürbüz'den, adanmışlık, kararlılık, sınırları aşmak, cesaret ve değişimi öğrendiklerini vurgulanan konuşmada, Özgür Namoğlu'nun komünist gençlik üzerindeki etkisini işaret edildi. Özgür Namoğlu'nun Ivana Hoffmann'dan etkilenip Rojava devrimine katıldığı belirtilen konuşmada, şimdi de Özgür'ün diğer komünist gençleri etkilediği vurgulandı.

Anmada Kürt özgürlük hareketi ve Tutsakların Sesi Platformu (TSP) adına da konuşmalar yapıldı. Kürt özgürlük hareketinin temsilcisi, son şehit düşen Memyan Armanc, Helmet Şahin, Welat Serhed ve Hüseyin Azad'ı anarak konuşmasına başladı, faşizme karşı mücadelenin önemine vurgu yaptı. TSP adına yapılan konuşmada da tutsak devrimcilere sahip çıkma ve sesleri olma çağrısı yapıldı.

Enternasyonalist bir genç devrimcinin, Özgür Namoğlu için yazdığı "Özgürlük" adlı şiirin Almanca ve Türkçe okunduğu anma etkinliğinde "Kırmızı Gül" türküsü seslendirildi. Anmada "Özgür, İvana berxwedana Rojava" ve "Şehitler yaşıyor MLKP savaşıyor" sloganları atıldı.

FRANKFURT
Özgür Namoğlu ve Zeki Gürbüz için bir anmada Frankfurt kentinde yapıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada, Namoğlu ve Gürbüz'ün mücadele hayatını ve neden Rojava'da, özgür topraklarda mücadeleyi seçtiklerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

'İDEALLERİNİ, MÜCADELEYİ YÜKSELTEREK YAŞATACAĞIZ'
Ardından söz alan MLKP Temsilcisi, "Ahmet Şoreş yoldaş küçük-büyük hiçbir işten yakınmazdı, yoldaşlarına çok emek verdi. Firat Newal ise daha çocuk yaşta illegalite koşullarında yaşayarak devrimcileri tanıdı. Avrupa'nın rahat koşullarını elinin tersiyle iterek özgür alanlara geçti" dedi. MLKP Temsilcisi, Ahmet Şoreş ve Firat Newal'in ideallerini, mücadeleyi yükselterek yaşatacaklarının sözünü verdi.

'ONLARIN BIRAKTIĞI MİRASI DEVRALACAĞIZ'
KGÖ adına yapılan konuşmada iki devrimcinin hayatlarından örnekler verildi, devrimci mücadelenin sürekliliğine dikkat çekildi, "Onların ayak izlerine basarak, onların bıraktığı mirası devralacağımıza söz veriyoruz" denildi.