30 Eylül 2024 Pazartesi

Özgür Gündem davası ertelendi

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan ile yazarı Hasan Başak'ın yargılandığı dava Ekim ayına ertelendi.

İstanbul 8'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2016 yılında "örgüt propagandası" suçlamasıyla kapatılmasına karar verdiği Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Aykol, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan ile yazarı Hasan Başak hakkında tutukluların gönderdiği mektupları yayınladıkları için "örgüt propagandası", "suçu ve suçluyu övmek" ve "Suç işlemeye alenen tahrik" iddialarıyla açılan davanın duruşması görüldü. 

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Aykol, Çapan ve Başak katılmazken, müdafi avukatları Özcan Kılıç hazır bulundu. Duruşmada söz alan Kılıç, bu aşamada herhangi bir taleplerinin olmadığını ifade etti.

Mahkeme heyeti, dosya kapsamında yargılanan Hasan Başak ve Kemal Yakut hakkında çıkartılan yakalama kararlarının infazının beklenmesine karar vererek, duruşmayı 1 Ekim'e erteledi.