25 Eylül 2024 Çarşamba

Özgür Gençlik'in 6. sayısı çıktı

Özgür Gençlik, "AKP 22 Yılda Gençliğe Ne Verdi?" dosyası ile çıktı. Dergi, dosya yazılarında AKP'nin gençlik açısından yaptıklarının dökümünü çıkarıyor, değerlendirme yapıyor. Dergi okurlarına matbu ve dijital olarak ulaşıyor.

Özgür Gençlik dergisinin son sayısı çıktı. "AKP 22 Yılda Gençliğe Ne Verdi" dosyasına ait yazıların yer aldığı dergide, AKP'nin iktidarı boyunca gençlik açısından yaptıklarının dökümü ve değerlendirmesi yapılıyor. 2 aylık periyotlarla yayınlanan dergi matbu baskısının yanı sıra ozgurgenclik.net sitesinin arşiv kısmında okurlarıyla dijital olarak da buluşuyor.

"Pusulamız Devrim Seçimimiz Emek ve Özgürlük" manşetiyle yayınlanan Özgür Gençlik dergisinin dosya yazıları arasında; "Sermaye Sınıfı ve Siyasal İslamın Arasında Bir Garip Eğitim Sistemi", "AKP Döneminde Genç İşsizlik", "AKP Nasıl Bir Gençlik Yarattı?", "AKP'nin Kadın Düşmanı Politikaları" ve "Mücadeleci Gençliğe Yönelik Saldırılar" başlıklı beş yazı bulunuyor. Dosyanın bütününde AKP'nin gençlik politikaları irdeleniyor.

14 Mayıs seçim sürecinde çıkan derginin "Kılıçdaroğlu Gençliğe Nefes Olabilir mi?" yazısında burjuva restorasyoncu Millet İttifakı'nın düzen içi rolü ve seçimlerin gençlik bakımından ne anlama geldiği anlatılıyor.

6 Şubat depreminin ardından çıkan dergide "Antakya'ya Yürüyüş" ve "Depremde Kadın Olmak" yazılarına da yer veriliyor. "Antakya'ya Yürüyüş" yazısında deprem katliamından sonra Antakya'da devrimciler ve gönüllülerin ördüğü dayanışma deneyimi anlatılıyor. "Depremde Kadın Olmak" yazısında, depremin ardından kadınların yaşadıkları anlatılırken örgütlenen kadın dayanışmasının önemi vurgulanıyor.

Derginin röportaj sayfasında ise Yeşil Sol Parti'den milletvekili adayı olan genç adaylar; Müslüm Koyun, Meryem Yıldırım, Berfin Polat ve Aysima Mihriban Mehtap Arslan ile gençlik ve seçimler eksenli röportaja yer veriliyor.