24 Eylül 2024 Salı

Özerk Yönetim: Türkiye işgal ettiği toprakları sınırlarına dahil etmek istiyor

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun işgal altındaki Efrîn ve Ezaz'ı ziyaret etmesini kınayarak Türk devletinin işgal ettiği toprakları sınırlarına dahil etmek istediğini kaydetti.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Efrîn ve Ezaz'ı ziyaret etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada "Soylu bu ziyaretinde işgal altındaki bölgelerde açılan birçok kurumu inceledi. Bu kurumların amacı işgal altındaki bölgelerin demografik yapısını değiştirmektir. Bu yol ile bu topraklar Türk devletinin sınırlarına dahil edilmek isteniyor" diye belirtildi. 

Türk devletinin bölgenin caddelerine Erdoğan'ın posterleri astığı, Türk bayrağını tüm kurumlarda kullandığı, Türk parasını zorunlu kıldığını, Türkiye tarafından atanan valiler bu ilçeleri yönettiğine dikkat çekilen açıklamadı, "Tüm bunlardan sonra gerçekleşen ziyaret dikkat çekiyor. Türk devleti uluslararası yasalara rağmen işgal ettiği bölgeleri Misak-ı Milli kapsamında sınırlarına dahil etmeye çalışıyor" denildi.

Tüm uluslararası yasaları ihlal eden Türk devleti Kuzey Kıbrıs'ta Varosha kentini yeniden açtığı hatırlatılan açıklamada "BM 50 yıl önce Varosha’nın kapalı kalması kararını almıştı. Ama Erdoğan tüm yasaları ihlal ederek Varosha’yı yeniden açtı" diye kaydedildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, "Suriye'nin birliğini savunan tüm güçler ve halkları Türk devletinin işlediği suçlar karşısında tutum almaya çağırıyoruz. Türk devletinin bu politikaları karşısında var olan sessizlik ona cesaret veriyor. Yeni yerleri işgal etmeye çalışıyor" diye belirtti.

Açıklamada, "Bölgenin huzura kavuşması için Türk devleti ve çetelerinin işgalinin sonlanması gerekir. BM, Rusya, Şam Hükümeti ve Uluslararası Koalisyon bu suçlardan sorumludur. Aksi takdirde Türk devletinin gayri insani ve gayri ahlaki saldırılarına karşı tutum alınmalıdır" ifadeledi kullanıldı.