23 Eylül 2024 Pazartesi

Özerk Yönetim: Türk devletinin saldırıları yenilgisinin sonucudur

Türk devletinin bu sabah Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yoğun saldırılarına ilişkin açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, saldırıların Türk devletinin yaşadığı yenilginin sonucu olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Irak ve Suriye'ye yönelik tehditlerinin ardından Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, bölgeye yönelik bu tehdit ve saldırıların intikam boyutu taşıdığını, Türk devletinin Suriye'deki projesinde ve gündeminde başarısızlığa uğradığını belirtti.

Halka yönelik saldırıları meşrulaştırmak için Türk devletinin bahane aradığını ifade eden Özerk Yönetim, tehditlerin Dêrazor'daki kirli planların boşa çıkarılmasının ardından gerçekleşmesine dikkat çekti.

Türk devletinin saldırılarını ve tehditlerini şiddetle kınadıklarını kaydeden Özerk Yönetim, şu ifadeleri kullandı: "Bu tehdit, Türkiye'deki mevcut gerçeği göz ardı ederek, Türkiye kamuoyunu aldatarak ilerlemektedir. Bölgelerimize yönelik bu tehditler halkımızın ve DAİŞ hücrelerine karşı faaliyet ve çabalarını olumsuz etkilemektedir. Bu tehditlerden kimsenin çıkarı olmadığı gibi, huzursuzluk yaratmak da bir tür istikrarsızlık yaratmaktır ve Türk devletinin temel amacı da budur. Hizmet binalarının hedef alınması insan refahı üzerinde olumsuz etkiler yaratacaktır ve bu düşmanca bir davranıştır. Savaş suçları kategorisine girmektedir. Türk devleti, Suriye'deki sorunların yanı sıra Kuzey ve Doğu Suriye'deki halkımızın yaşam biçimini de hedef alıyor ve insani acıları artırıyor. Bu da büyük sorunları beraberinde getiriyor. Suriye'de bölgelerimiz üzerinden yeni dengelerin kurulabilmesi için uluslararası topluma, Uluslararası Koalisyon'a, hukuki ve insani kuruluşlara, Rusya'ya ciddi duruş sergileme ve Türk devletinin karşısında durma çağrısında bulunuyoruz."