1 Ekim 2024 Salı

Özer: Burada her an ölebilirim

Van'da "örgüte yardım" iddiasıyla tutuklanan 80 yaşındaki Makbule Özer, hapishaneden yolladığı mesajla sağlık durumuna dikkat çekerek, bir an önce serbest bırakılmayı istedi.

Van'ın Edremit ilçesinde "örgüte yardım etmek" iddiasıyla yerel mahkemenin verdiği 2 yıl 1 aylık hapis cezası onanan 80 yaşındaki engelli Makbule Özer bir haftadır kaldığı Van Kapalı Hapishanesinden mesaj gönderdi. Özer'in daha önce iki kez yaptığı "konutta infaz" talebi İnfaz Hakimliği tarafından reddedilirken hapishane yönetimi tarafından hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Nefes darlığı, şeker ve tansiyon hastalığı olduğunu belirten Özer, yürümekte dahi güçlük çektiğini ve koğuş arkadaşlarının yardımıyla hayatını idame ettirdiğini kaydetti. "Burada ölmeyeceğimin garantisi yok. Bir an önce evime gitmek istiyorum. Her an burada ölebilirim" ifadelerini kullanan Özer, bir an önce tahliye edilmesi çağrısı yaptı. 

Makbule Özer'le birlikte tutuklanan eşi Hadi Özer'in yaptığı "konutta infaz" başvurusu da ikinci kez reddedildi.

Ret kararlarını hukuksuzluk olarak nitelendiren Av. Dilan Kunt, "Daha önce yaptığımız başvuruda müvekkil cezaevine girmeden karar verilemeyeceği kararı verilmişti, müvekkilim cezaevine girdi ama hakimlik ilk alınan karara atıf yaparak değerlendirme gereği bile duymadı" ifadelerini kullandı.